Police dyslexie
Néerlandais

Luna's beestenboel

Monique Berndes (auteur), Melchior Van Rijn (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Heksje Luna is uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van haar klasgenootje. Niemand weet dat ze eigenlijk een heks is. Wanneer ze op het feestje aankomt en ziet dat haar geschenkje veel kleiner is dan de andere, wil ze stiekem een groter geschenkje toveren. Helaas loopt dat niet helemaal goed af.
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 5
Titre
Luna's beestenboel
Auteur
Monique Berndes
Dessinateur
Melchior Van Rijn
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2013 | Autres éditions
45 p. : ill.
ISBN
9789051163186 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tweede boek over het heksje Luna. Ze gaat naar het feest van Aicha, waar blijkt dat alle feestgangers grote cadeaus hebben meegebracht. Luna vindt haar eigen dierenboek nu veel te klein. Wat kan ze eraan doen? Haar moeder heeft haar immers op het hart gedrukt niet te toveren. Maar Luna kan het toveren niet laten en tovert een nijlpaard, een leeuw, een aap… alle dieren uit het dierenboek! Verhaal uit de reeks 'Hoera ik kan lezen', bedoeld voor lezers in groep vier. Het is geschreven in eenvoudige taal, met korte dialogen, AVI-E4. De tekst staat in de illustraties, die telkens twee pagina's beslaan. Ze zijn uitgevoerd in aquarel, in warme, zachte tinten. Het gekozen lettertype is ook geschikt voor lezers met dyslexie, maar die zullen misschien moeite hebben met de gekleurde achtergronden. Nu met meelees-cd* (ca. 40 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Een verzorgde uitgave voor kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.

Luna's beestenboel

Heksje Luna gaat naar het feestje van klasgenootje Aicha. Het pakje dat haar mama haar meegeeft - een boek over dieren - vindt ze maar saai. Ze besluit dan ook – samen met haar kat Balt – hieraan iets te doen. Ondanks het uitdrukkelijke verbod van haar moeder spreekt Luna een toverspreuk uit. Prompt verschijnt er een neushoorn in de tuin van Aicha, meteen gevolgd door een leeuw en wat later ook een aap. Als er paniek uitbreekt roept Luna haar moeder ter hulp om alle dieren weer in het boek te toveren. Een helse klus!
'Luna's beestenboel' is het tweede boekje over Luna uit de reeks 'Hoera ik kan lezen' bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen (dyslexie). Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een speciaal lettertype. De tekeningen, uitgevoerd in zachte kleuren, maken een eerder sobere indruk. Het verhaal spreekt moeilijke lezertjes aan omwille van de leuke humor en de eenvoudige tekst.

Suggestions