Livre
Néerlandais

Later word ik een hele Piet

Monique Van der Zanden (auteur), Dorus Brekelmans (dessinateur)
Een klein Zwart Pietje wil graag meehelpen met de grote Pieten, maar alles mislukt. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Later word ik een hele Piet / Ibis ; tek. van Dorus Brekelmans
Auteur
Monique Van der Zanden
Dessinateur
Dorus Brekelmans
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2003 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
90-276-4954-5 9789027649546 (hardback)
Placing suggestion
Sinterklaas (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de mooi verzorgde reeks 'Avontuur voor peuter en kleuter' mocht een sinterklaasboek niet ontbreken. De boekjes in deze reeks zijn in de eerste plaats bedoeld om thuis voor te lezen aan jonge kinderen, naast de uitgebreide reeks leesboekjes die Zwijsen uitgeeft voor school en thuis. In dit boek krijgt niet sinterklaas, maar kleine Piet de hoofdrol. Hij mag dit jaar voor het eerst mee met de stoomboot. In het winterpaleis is het heel druk, vlak voor het vertrek. En kleine Piet wil natuurlijk overal bij helpen: bij het inpakken van de cadeautjes, bij het verven van het speelgoed, of bij het pepernoten bakken. Maar Piet kan het allemaal nog niet zo goed, en telkens loopt alles uit de hand. Gelukkig heeft de Hoofdpiet veel geduld. En wanneer alles uit de hand dreigt te lopen, is daar Sinterklaas. En die blijkt precies het goede klusje voor kleine Piet te hebben. Doorheen het verhaaltje wordt telkens een stukje van een rijmpje afgedrukt, dat we aan het eind van het verhaal in zijn geheel…Lire la suite
Een boek uit de serie "Avontuur voor peuter en kleuter", waarin een kleine Zwarte Piet graag mee wil doen met de groten: cadeaus inpakken, verven of pepernoten bakken. Helaas alles mislukt, maar Sinterklaas weet de oplossing: tot hij een hele Piet is, mag hij voor het paard uit fietsen, want dat kan hij als de beste. Na iedere scène wordt het liedje "Zwarte Piet ging uit fietsen, toen klapte zijn band" uitgebreid. Een eenvoudig verhaal dat door de vormgeving bijzonder wordt. De illustraties zijn opgebouwd uit vlakken, waardoor de Pieten hoekig overkomen. Ze hebben allemaal relatief grote hoofden in vergelijking met hun lijf. De kaft toont Sinterklaas en het Zwarte Pietje op zijn fiets op het dak. De zinnen zijn kort zonder moeilijke woorden. Enkele woorden zijn nog groter en dikker afgedrukt, wanneer het verhaal daarvoor aanleiding geeft. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar een aardig boek.

Suggestions