Livre
Néerlandais

Midwinterbloed

Mons Kallentoft (auteur)
Dans la série:
Genre:
In een extreem koude Zweedse winter gaat commissaris Malin Fors op zoek naar degene die een gruwelijk menselijk midwinteroffer heeft aangericht.
Titre
Midwinterbloed
Auteur
Mons Kallentoft
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Midvinterblod
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2008
418 p.
ISBN
9789041411792
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

“Maandagmensen op weg naar hun werk staan te rillen in de bushokjes bij het Trådgårdstorget, de wasem stijgt op uit hun monden en slingert verder door de lucht rond de bonte gebouwen aan het plein; de jarendertigpanden met hun gewilde appartementen, de jarenvijftigpanden met winkels op de begane grond en het bombastische pand op de hoek, gebouwd aan het begin van de twintigste eeuw, waar tientallen jaren een platenzaak in heeft gezeten die nu moet sluiten.” Dit soort ellenlange zinnen, die een sfeertekening beogen, staan er net iets te veel in dit boek. Dat haalt soms de vaart uit het in principe originele verhaal. Commissaris Malin Fors moet de dader van een gruwelijk en bloedig ritueel opsporen. Er is een verminkte man opgehangen aan een boom en de dader kan in diverse richtingen worden gezocht. Het verhaal speelt zich af in een extreem koude winter, waarin Fors zich ook zorgen maakt over haar tienerdochter, relatie en ouders. Met cursieve teksten, waarin de geofferde man ‘aan het w…Lire la suite

À propos de Mons Kallentoft

Mons Kallentoft, né le 15 avril 1968 à Linköping, est un journaliste et écrivain suédois. Il a grandi dans la petite ville de Ljungsbro avant de s'établir à Stockholm. Il est l'auteur d'une série policière à succès mettant en scène la super-intendante Malin Fors. « L'enquêtrice va devoir se plonger dans le passé pour comprendre les évènements auxquels elle est confrontée ».

Œuvres

Romans

Série Une enquête de Malin Fors

  1. Hiver, Le Serpent à Plumes, coll. « Serpent noir », 2009 (En lire plus sur Wikipedia