Livre
Néerlandais

Pax Havelaar, of Het theeleuten der Nederlandse Handel & Wandelmaatschappij / door Multaboni ; redactie Tom Böhm e...

Multaboni (auteur), Multatuli (auteur), Gijsbert Van Es (adaptateur)

Pax Havelaar, of Het theeleuten der Nederlandse Handel & Wandelmaatschappij / door Multaboni ; redactie Tom Böhm e...

Waar Multatuli opriep tot bewustwording over misstanden in de kolonie Nederlandse-Indië, zo roept Multaboni (pseudoniem van Chris van de Ven) in een moderne nabootsing op tot activisme voor een betere wereld.
Titre
Pax Havelaar, of Het theeleuten der Nederlandse Handel & Wandelmaatschappij / door Multaboni ; redactie Tom Böhm en Maarten Boers. Max Havelaar, of De koffieveilingen van de Nederlandse Handelmaatschappij / door Multatuli ; hertaald en bewerkt door Gijsbert van Es
Auteur
Multaboni Multatuli
Adaptateur
Gijsbert Van Es
Éditeur intellectuel
Tom Böhm Maarten Boers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Orlando, 2017
225, 251 pagina's : illustraties
Note
Keerdruk Omslag vermeldt: "Hope XXL, een wereld(s)perspectief"
ISBN
9789492086587 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 10 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wat brengt Multatuli’s beroemde werk 'Max Havelaar', bewerkt resp. hertaald in modern Nederlands door NRC-redacteur Gijsbert van Es, pakweg 150 jaar na de oorspronkelijke verschijningsdatum bij wijze van omkeerboek bijeen met een contemporain werk getiteld 'Pax Havelaar' van de hand van Multaboni? Multatuli (alias Eduard Douwes Dekker, 1820-1887) schetste op aangrijpende wijze de misstanden in de kolonie Nederlands-Indië en riep op tot bewustwording. Nu vraagt Chris van de Ven (1960, initiatiefnemer en directeur van Stichting HOPE XXL) onder het pseudoniem Multaboni, in een moderne nabootsing, aan de lezer om zich met concrete acties, vervat in 'Dingen die we moeten Doen', sterk te maken voor een betere wereld. Veel gerenommeerde Nederlanders steunen de activiteiten. Onder hen ook oud-politicus Jan Terlouw, die een tussenwoord schreef. Het Multatuli Genootschap droeg zorg voor een voorwoord.

Suggestions