Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het leven van de elfen

Muriel Barbery (auteur), Mario Molegraaf (traducteur)
Twee meisjes, de een in Frankrijk, de ander in Italie͏̈, beschikken over paranormale gaven en vervullen een bijzondere rol in hun respectievelijke omgeving.
Titre
Het leven van de elfen
Auteur
Muriel Barbery
Traducteur
Mario Molegraaf
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La vie des elfes
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2016
277 p.
ISBN
9789044629750 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Meisjes in Wonderland, hoeveel zijn het er wel niet! Daar komen er nu dus nog twee bij, geadopteerde meisjes van een jaar of tien. De een, Maria, gaat met hart en ziel op in de pastorale Bourgondische natuur, de ander, Clara, manifesteert zich in de Abruzzen en Rome als betoverend pianotalent. Gaandeweg bevroeden zij hun gaven, hun verwantschap met de elfen, met elkaar, en bereiden zij zich voor op de confrontatie met boze elf Aelius, die op de ondergang van de mensheid uit is. Een geheimzinnige, magische wereld uitgediept in nadrukkelijk uitgesponnen visionaire lyriek, opstap ook naar een mogelijk vervolg. Zeker, de beschrijving van de archaïsche levensstijl, waarin Maria mag opgroeien, de rijke weldaad die ook Clara ten deel valt, dat alles weerspiegelt 'de getuigenis van een aarde die aan zichzelf zou toebehoren', maar waar niettemin hier en nu het kwaad opdoemt. Al met al een scherp contrast met haar bestseller uit 2007 (‘L'élégance du hérisson’), waarin de Franse schrijfster (196…Lire la suite

À propos de Muriel Barbery

CC BY-SA 2.0 - Image by Elena Torre from Viareggio, Italia

Muriel Barbery, née le 28 mai 1969 à Casablanca (Maroc), est une romancière française.

Biographie

Agrégée de philosophie (1993) à l'École normale supérieure (Paris), elle commence sa carrière à l'Université de Bourgogne.

Elle enseigne ensuite à Saint-Lô. Lauréate d'une résidence à la Villa Kujoyama, elle quitte son poste de professeur de philosophie dans un IUFM pour venir habiter, en 2008 et 2009, à Kyoto, avec son mari Stéphane Barbery.

Souhaitant rester dans l'ombre des médias et du public, elle vit loin de la pression médiatique. Revenue en Europe, elle a résidé à Amsterdam, puis s'est installée en Touraine. Elle est divorcée de Stéphane Barbery, et remariée[réf. nécessaire].

En août 2020, Muriel Barb…En lire plus sur Wikipedia