Prinses Arabella gaat naar school

Mylo Freeman (auteur)

Prinses Arabella gaat naar school

Public cible:
3-5 ans et plus
Prinses Arabella is blij: eindelijk mag ze naar school. Op school leert ze tellen, buigen en lintjes doorknippen. Op een dag mogen alle prinsesjes hun lievelingsdier meenemen naar school. Prinses Ling neemt haar lievelingsvlinder mee. Kun je raden welk dier Arabella meeneemt? Er zijn ook vertelplaten of kamishibai.
Titre
Prinses Arabella gaat naar school
Auteur
Mylo Freeman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2008 | Autres éditions
14 p. geïll.

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Prinses Arabella gaat voor het eerst naar school. Ze leert er buigen, keurig rechtop lopen, lintjes doorknippen, maar ook rekenen. Prinses Arabella vindt het niet leuk om te rekenen! De prinsessenjuf heeft een idee: iedereen mag de volgende dag haar lievelingsdier mee naar school nemen. Prinses Arabella neemt haar olifant mee. Na 'Prinses Arabella is jarig'* (Leespluim maart 2007) is dit het tweede boek over Prinses Arabella. Weinig tekst; kleurrijke illustraties, veelal doorlopend over twee pagina’s. Het boek biedt goede aanknopingspunten om het thema ‘andere culturen’ bij kleuters te behandelen. Aantrekkelijk omslag met daarop Prinses Arabella die de handen van haar ouders vasthoudt op weg naar school. Met knipplaat, die gebruikt kan worden als puzzel. Leuk, aandoenlijk verhaal over de eerste schooldag van een prinses. Vanaf ca. 4 jaar.

Prinses Arabella gaat naar school

Het prentenboek mist 'elan' in vele opzichten. Op het eerste gezicht oogt het aantrekkelijk door de levendige kleuren maar de illustraties zijn statisch, in een stereotiepe vormgeving met weinig expressie. Het thema 'prinsesjes op de kleuterschool' zal kleuters zeker aanspreken maar het verhaal mist animo. Het donkere prinsesje Arabella is dolblij dat ze naar school mag. Op deze prinsessenschool leert ze hoe ze zich als prinses moet gedragen. Wat op de duur gaat vervelen en om voor wat afwisseling te zorgen mogen ze de volgende dag hun lievelingsdier mee naar school brengen. De juf kijkt dan ook verrast op wanneer Arabella met een olifantje aan komt zetten, maar dit is nog niet alles. Op jufs verzuchting Wat is er leuker dan een olifant in de klas? antwoordt Arabella Twee olifanten!! Op de prent is te zien dat ook mama olifant is komen opdagen. Dat is echt te veel voor de juf! Deze ontknoping is voor een kleuter niet erg duidelijk en ze zullen er ook de humor niet van inzien. Het g…Lire la suite