Livre
Néerlandais

Zaza en het potje

Mylo Freeman (auteur)

Zaza en het potje

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Zaza ziet voor het eerst een potje; het wordt uitgeprobeerd op al haar knuffels en zelfs mama gaat erop zitten. Maar voor wie zou het potje echt bedoeld zijn? Vierkant prentenboek met zachtkartonnen bladzijden en gekleurde verfillustraties en een korte tekst. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Zaza en het potje
Auteur
Mylo Freeman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
[17] p. : ill.
ISBN
9789044809077
Placing suggestion
Zindelijk zijn (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mama toont Zaza een potje om een plasje op te doen. Zoiets vreemd heeft Zaza nog nooit gezien. Wie zou daar op passen? Nieuwsgierig haalt Zaza één voor één haar knuffels uit. Roosje is te klein, Sjors is te dun, mevrouw Bobje is dan weer te groot en Mo de slang is te lang. Zelfs mama past niet op het potje. Voor wie is dat potje dan wel? Precies, voor Zaza!

Dit kleurrijke prentenboek sluit aan bij een periode waar elk kind vroeg of wat later mee te maken krijgt: plassen op het potje. Inmiddels zijn er al ontzettend veel boeken over dit thema verschenen. Toch verdient Zaza en het potje zeker een plaatsje op de boekenplank. Het is een vrolijk verhaal, en best grappig soms. Roosje, de kleine teddybeer, zakt helemaal tot op de bodem van het potje, terwijl het potje bijna bezwijkt onder het lichaam van mevrouw Bobje. Of ze nu te groot, te dun, te klein of te lang zijn, de dieren kijken maar beteuterd als het hun beurt is om het potje te passen. Ook mama moet eraan geloven, ma…Lire la suite
Het kleine meisje Zaza ziet voor het eerst een potje. Op elke bladzijde wordt getoond voor wie het potje zou kunnen zijn, maar geen van de knuffels past er goed op. Als mama op de pot gaat zitten, moeten ze hard lachen, waarna op de laatste bladzijde Zaza, omringd door haar knuffels, er zelf op zit: het potje is voor haar! Mooi en stevig uitgevoerd vierkant prentenboek met dik glanzend papier en afgeronde hoeken van de omslag zowel als de bladzijden. Aandoenlijk, humoristisch en bruikbaar peuterboek, waarmee zindelijkheidstraining goed kan beginnen en ook nog begrippen als groot, klein en lang spelenderwijs worden behandeld. Rechts steeds paginagrote gekleurde verfillustraties, en links een paar duidelijke zinnen op een zachtwitte achtergrond geven het boek rust en intimiteit. Multi-culti inzetbaar door de donkere moeder en het kindje met kroeshaar. De inmiddels bekende schrijfster wisselt nogal eens van uitgever en is vooral bekend van 'Potje'* en de boekjes over prinses Arabella. Va…Lire la suite

Zaza en het potje

Zaza is een zwarte peuter. Op een dag toont mama een potje om een plasje op te doen. Wie zou daarop passen?, vraagt ze. Zaza probeert het met al haar knuffels, maar de ene is te klein, de andere te groot of te dik of te lang ... en voor mama is het al helemaal niet geschikt. Dus probeert Zaza het zelf en het potje zit haar als gegoten. Of er ook iets in komt, blijft een open vraag. Dit boek met leuke illustraties is niet alleen een introductie op zindelijkheidstraining, het speelt ook met begrippen als te kort, te groot, te dik enz. en het heeft een intercultureel tintje. Interessant voor thuis en voor het kinderdagverblijf.

Suggestions