Livre
Néerlandais

Kerstfeest in de klas

Nannie Kuiper (auteur), Alice Hoogstad (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Tijdens de laatste dagen voor de kerstvakantie mag een groep kleuters elke dag de juf helpen de klas in kerstsfeer te brengen. Prentenboek met vrolijkgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kerstfeest in de klas
Auteur
Nannie Kuiper
Dessinateur
Alice Hoogstad
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, © 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789021665337 (hardback)
Placing suggestion
Kerstmis (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De titel van dit mooi uitgegeven prentenboek dekt de inhoud volkomen: een juf en haar klas vol kinderen bereiden het kerstfeest voor op school, tijdens de laatste dagen voor de kerstvakantie. Het begint allemaal met het samen uitzoeken van een kerstboom en eindigt met een heus kerstdiner in de klas. Het christelijke aspect van het kerstfeest speelt geen rol in dit boek. De zeer herkenbare schoolsituaties zijn met vaart, in vriendelijke en sfeervolgekleurde tekeningen in gemengde techniek neergezet op telkens een dubbele pagina. De achttien actieve kleuters zijn steeds op te sporen in de verschillende situaties. De verschillen tussen de kleuters onderling komen goed over het voetlicht. In elke plaat staan een of twee vierregelige rijmende tekstblokjes (abcb). Deze tekst ligt gemakkelijk in het gehoor en laat zich prettig voorlezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Kerstfeest in de klas

Juf wil met de kleuters in de klas kerstfeest vieren, maar daar komt een heleboel voorbereiding bij kijken. Eerst gaan ze samen een kerstboom kopen. Dan versieren ze de klas met slingers en knutselwerkjes en uiteraard hangen ze van alles in de boom. Ze spelen rendier en bakken heerlijke kerstkoekjes. Voor het kerstdiner op de laatste dag voor de vakantie, mogen de kinderen zelf vertellen wat ze lekker vinden! De tafel wordt heel mooi gedekt en als het donker wordt, komen alle kleuters in de gezellig verlichte klas samen voor een kerstetentje. De kleurrijke illustraties vullen telkens een dubbele bladzijde. De vrolijke figuurtjes zijn zwart omlijnd en duidelijk herkenbaar. Doordat de zachtgekleurde achtergrond niet gedetailleerd is uitgewerkt, oogt het geheel toch rustig, ondanks de vele slingers, kerstversiering en de klasdrukte. In de prenten staat een eenvoudige tekst op rijm in korte verzen volgens het ABCB-rijmschema. Een prentenboek rond het thema kerst dat uitstekend geschikt is…Lire la suite

À propos de Nannie Kuiper

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Rob Bogaerts / Anefo

Nannie Kuiper (née le 21 avril 1939 à Winterswijk (plaats) (nl)) est une auteure néerlandaise de livres pour enfants.

Biographie

Œuvres traduites en français

  • Une Étoile pour maman, Éditions Nord-Sud, 2002
  • Bravo les Castors !, Éditions Nord-Sud, 2004

Récompenses

  • 1982 : Gouden Griffel
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse
  • Portail des Pays-Bas

Suggestions