Livre
Néerlandais

Tien jaar vrijheid : mijn strijd om te overleven buiten de kelder

Natascha Kampusch (auteur), Jeannet Dekker (traducteur), Heike Gronemeier (auteur)

Tien jaar vrijheid : mijn strijd om te overleven buiten de kelder

Genre:
De jonge Oostenrijkse vrouw die als kind werd ontvoerd en ruim acht jaar in een kelder zat opgesloten, vertelt over haar leven na haar bevrijding.
Titre
Tien jaar vrijheid : mijn strijd om te overleven buiten de kelder
Auteur
Natascha Kampusch Heike Gronemeier
Traducteur
Jeannet Dekker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
10 Jahre Freiheit
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2016
206 p.
ISBN
9789022577639 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De auteur van dit boek (1988, Wenen) werd toen ze op een morgen naar school ging, in 1998 ontvoerd en in een kleine kelder opgesloten. Na 8½ jaar weet ze te vluchten. Dit boek gaat over de tien jaar na haar vlucht in 2006. Haar eerste boek heet: 'De diefstal van mijn jeugd' (2010)*. Hoewel dit tweede boek over haar vrijheid gaat, was ze in feite nog steeds onvrij. Ze kreeg te maken met de verwerking van wat ze had meegemaakt, het weerzien met haar familie, de confrontatie met de buitenwereld, de zelfmoord van de dader die haar jarenlang kleineerde. En met de media, waarin complottheorieën en de wildste speculaties de ronde deden. Ook met verwijten, verdachtmakingen en verwensingen. Het verleden laat haar niet los. Toch weet ze op bewonderenswaardige, moedige wijze met behulp van therapie haar leven in eigen hand te nemen en zich staande te houden. Daarbij zet ze zich ook in voor goede doelen, voor slachtoffers van natuurrampen, voor kinderen in Sri Lanka bijvoorbeeld. Vlot geschreven…Lire la suite

À propos de Natascha Kampusch

L’affaire Natascha Kampusch est une affaire criminelle. Les faits sont l'enlèvement d'une petite fille autrichienne, Natascha Kampusch, par Wolfgang Přiklopil, technicien en télécommunications. Elle est séquestrée plus de huit ans, du 2 mars 1998 au 23 août 2006, jour où elle s'est échappée.

Natascha Kampusch a par la suite écrit un livre, 3 096 jours, dans lequel elle raconte cette épreuve.

Biographie et situation familiale de Natascha

Âgée de 10 ans au moment de son enlèvement, elle est restée la plupart du temps enfermée durant huit ans, soit 3096 jours, dans un abri souterrain aménagé sous la maison de son ravisseur.

Ce n'est que le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions