Livre
Néerlandais

Dag kleine vogel!

Nathalie Choux (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Kleine vogel breekt als eerste uit zijn ei. Hij groeit snel van de sappige wormen die mama brengt, tot hij klaar is om zelf te vliegen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1 jaar.
Sujet
Vogels
Titre
Dag kleine vogel!
Dessinateur
Nathalie Choux
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Bonjour petit oiseau!
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
[10] p. : ill.
ISBN
9789044836073 (hardback)
Placing suggestion
Dieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mama vogel bouwt een mooi nestje om haar eieren uit te broeden. Op een dag steekt kleine vogel zijn kopje uit het ei, en al snel volgen zijn broertje en zusje. Mama vogel voert ze sappige wormen, totdat kleine vogel zelf leert vliegen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vriendelijke tekeningen in frisse kleuren en een eenvoudig verhaaltje voor de allerkleinsten. Door een schuifje te bewegen, of aan de draaischijf te draaien, kunnen dreumesen het vogeltje volgen: hem uit het ei laten breken, wormen laten eten en voor het eerst laten vliegen. De vier verdikte rechterpagina’s en ook het omslag bevatten een beweegbaar element. In de illustraties staat een eenvoudige beschrijvende tekst van drie regels, deels in aaneengeschreven lettertype en vetgedrukt. Eenvoudig maar kwalitatief goed kartonboekje voor dreumesen; deel uit de serie 'Mijn schuifboekje'*, waarin ook deeltjes voor iets oudere peuters verschijnen. Ondanks de bewegende onderdelen is het niet kwetsbaar, omdat de uitvoering s…Lire la suite

À propos de Nathalie Choux

Nathalie Choux, née le 6 février 1967 à Nancy, est une auteure et illustratrice de littérature jeunesse.

Biographie

Elle a été formée aux Arts appliqués à Paris, puis pendant un an à l'École Nationale de Marionnettes de Prague. De retour à Paris, elle entre au Arts décoratifs de Paris, filière illustration. Elle devient ensuite illustratrice pour l'édition, la presse jeunesse, l'édition de jeu et la publicité,... Parallèlement, elle choisit la céramique pour développer son univers en volume. Elle vit à présent à Montreuil, et sa maison lui sert également d'atelier.

Ouvrages

Elle a illustré et écrit de nombreux livres,,.

En lire plus sur Wikipedia