Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De erfenis van Tesla

Autre titre De mysterieuze zolder

Neal Shusterman (auteur), Eric Elfman (auteur), Wiebe Buddingh' (traducteur)

De erfenis van Tesla

Autre titre De mysterieuze zolder

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Nick (14) verkoopt allerlei voorwerpen die hij in hun nieuwe huis heeft gevonden. Als blijkt dat het bijzondere utivindingen zijn, wil hij ze terug hebben. Maar ook het Accelerati-genootschap heeft interesse in de uitvindingen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
De erfenis van Tesla
Autre titre
De mysterieuze zolder
Auteur
Neal Shusterman Eric Elfman
Traducteur
Wiebe Buddingh'
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Tesla's attic
Éditeur
[Amsterdam]: Van Goor, copyright 2020 | Autres éditions
318 p.
ISBN
9789000371990 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 14-jarige Nick Slater, zijn broertje Danny en hun vader verhuizen na de dood van hun moeder naar een oude villa. Nick wil op zolder gaan slapen en besluit de oude troep die daar ligt te verkopen. De spullen blijken echter over bijzondere eigenschappen te beschikken. Zo is er een bandrecorder die niet weergeeft wat gezegd is, maar wat de sprekers denken en een fotocamera die laat zien wat er tot 24 uur later gaat gebeuren. Wanneer Nick daar achter komt, probeert hij de voorwerpen terug te krijgen. Maar daarbij wordt hij op de huid gezeten door het genootschap Accelerati, een club van geleerden, intellectuelen en uitvinders. De voorwerpen waren namelijk van een geniaal lid van dat genootschap. En het genootschap heeft kwade bedoelingen. Spannend, eigentijds avonturenverhaal dat boeit van begin tot eind en ook de nodige humor bezit. Elk hoofdstuk begint met een kleine zwart-witte potloodillustratie. Heruitgave in paperback van het eerste deel van de Accelerati-trilogie; eerder versche…Lire la suite

De mysterieuze zolder

Neem een heleboel apparaten die meer kunnen dan ze moeten kunnen, zoals een fototoestel dat foto's van de toekomst kan maken, een bandrecorder die opneemt wat je zegt maar afspeelt wat je denkt, een houten trekpop die je zin afmaakt als je aan het touwtje trekt ... en je hebt een goede basis voor een fantasierijk verhaal. Doe daar nog een paar geheimzinnige mannen bij die koste wat het kost die apparaten willen bemachtigen en er is voldoende spanning in het boek. Nick, het hoofdpersonage, heeft geen weet van de speciale eigenschappen van die apparaten op zijn zolder. Hij ontdekt het pas als ze allemaal verkocht zijn. Met de hulp van een paar goede vrienden is hij van plan om ze terug te vinden. Hij krijgt te maken met duistere gebeurtenissen die niet meteen te verklaren zijn maar later wel toegeschreven kunnen worden aan een groep mensen die voor niets terugdeinzen om de apparaten te veroveren. En, wie weet, vormen al die apparaten samen nog een veel inmensere uitvinding.

Lire la suite

À propos de Neal Shusterman

Neal Shusterman, né le 12 novembre 1962 à Brooklyn, est un romancier, poète et scénariste américain, spécialisé dans le roman policier, la science-fiction, le fantastique et la littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Neal Shusterman grandit dans son quartier natal défavorisé de Brooklyn. Il termine ses études secondaires grâce à une bourse de l'American School Fondation. Il poursuit ses études à l'université de Californie à Irvine, où il obtient des diplômes en psychologie et en art dramatique. Grand sportif, il est également membre de l'équipe de natation de l'université. Pendant ses années d'études en Californie, il tient une chronique humoristique dans le journal universitaire.

Après ses études, il travaille un temps dans une agence d'artistes de Los Angeles qui prend bientôt en charge sa propre carrière. Il publie …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions