Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Wat God wil : een onontkoombaar antwoord op de belangrijkste vraag van de mensheid

Wat God wil : een onontkoombaar antwoord op de belangrijkste vraag van de mensheid

Aansporing om zelf op zoek te gaan naar antwoorden op levensvragen, buiten de kaders van wat voor theologie dan ook.
Titre
Wat God wil : een onontkoombaar antwoord op de belangrijkste vraag van de mensheid
Auteur
Neale Donald Walsch
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
What God wants
Éditeur
Utrecht: Spirit, 2005
189 p.
ISBN
90-215-8381-X
Placing suggestion
235.7 (SISO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 22 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de Verenigde Staten en ver daarbuiten geniet Walsch in een bepaald segment van het christendom een immense populariteit met zijn boeken over God en geloof. Vooral mensen die geen hoge pet op hebben van grote theologische betogen en die veeleer hunkeren naar klaargestoomde pakketten met vraag en antwoord rond persoonlijke levensvragen in de concrete situatie van het dagelijkse leven, voelen zich aangesproken door de directe stijl van Walsch. Vooral in Angelsaksische en rechtse protestantse kringen wordt met zijn geschriften gedweept. Zo blijft zijn boek Een ongewoon gesprek met God, dat in vele talen werd vertaald en gepubliceerd, een megabestseller, waarin esoterie nooit ver weg is.

Wat God wil noemt Walsch de meest gestelde vraag in de geschiedenis van de mensheid. Het antwoord op die vraag is volgens wat hij in zijn boek poogt te bewijzen, verbijsterend en revolutionair. Reeds in de eerste hoofdstukken selecteert hij als het ware zijn doelgroep, wanneer hij s…Lire la suite
De Amerikaanse auteur, een inmiddels wereldbefaamde spirituele gids, werd in Nederland bekend door 'Een ongewoon gesprek met God' (1997), inmiddels ettelijke malen herdrukt en verrijkt met enkele vervolgdelen; alle boeken zijn bestsellers geworden en vertaald in ruim dertig talen. Met dit nieuwe boek beoogt hij de discussie over God te heropenen: wie Hij is en wat Hij wil; dit in een poging de lezers zelf te laten zoeken naar antwoorden, buiten de vastomlijnde kaders van wat voor theologie dan ook. In een verwarrende wereld is de mensheid op zoek naar zekerheden. Walsch betoogt dat ieder mens die zoektocht moet maken, maar dat daarbij geen enkel antwoord bij voorbaat dient te worden uitgesloten. Zelf beantwoordt hij de vraag naar wat God wil, met 'Niets' (het betreffende hoofdstuk bestaat dan ook uit enkele blanco pagina's). Geen boek voor orthodoxe of traditionele gelovigen, maar meer een spirituele gids voor mensen die bij hun zoektocht ook buiten de gebaande paden willen treden.

À propos de Neale Donald Walsch

CC BY-SA 3.0 - Image by Sarah Rozenthuler and Gil Dekel

Neale Donald Walsch (né le 10 septembre 1943, Milwaukee, Wisconsin,) , ancien animateur de radio, est un écrivain américain, principalement connu pour ses livres dans lesquels il transcrit ses « conversations » avec Dieu survenues à la suite d'un accident de voiture qui provoqua une crise majeure dans sa vie.

Sa trilogie Conversations avec Dieu est un best-seller dans la catégorie de la littérature New Age, plus de 7 millions d'exemplaires vendus dans le monde, traduite en français ainsi que dans plus de 27 langues. Il a en outre créé la fondation Conversations with God (anciennement ReCreation) et l'organisation Humanity's Team.

Conversations avec Dieu

Conversations avec Dieu est un ouvrage en plusieurs tomes, sous forme de dialogue. L'auteur est supposé recevoir des réponses directement …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions