Livre
Anglais

Odd and the Frost Giants

Neil Gaiman (auteur), Brett Helquist (dessinateur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Omdat zijn stiefvader erg onaardig doet, besluit vikingjongen Odd (12) in de hut van zijn overleden vader te gaan wonen. Hij ontmoet drie Noorse goden die uit hun rijk zijn verstoten. Kan hij hen helpen? Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Odd and the Frost Giants
Auteur
Neil Gaiman
Dessinateur
Brett Helquist
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: HarperCollins Children's Books, 2009 | Autres éditions
117 p. : ill.
ISBN
9780061671739 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Odd is 12 jaar oud, kreupel en leeft met zijn moeder en onaardige stiefvader en diens kinderen. Als het hem te slecht gaat, vertrekt hij alleen naar de oude hut van zijn overleden vader. Odd ontmoet een beer, een vos en een adelaar. Deze blijken door een Frost Giant (bevroren gigant) verslagen goden te zijn, namelijk Thor, Loki en Odin. Technisch is het taalgebruik eenvoudig, door korte zinnen of zinsdelen. Inhoudelijk wordt geappelleerd aan volwassen humor, die soms langs kinderen heen zal gaan. Ieder hoofdstuk begint met een embleem dat vooruitwijst naar de inhoud en er is per hoofdstuk één paginagrote in grijstinten uitgevoerde tekening die het verhaal ondersteunt. Het prachtig uitgegeven boekje is zeer onderhoudend en kan goed voorgelezen worden aan jonge kinderen en ook volwassenen zullen het met genoegen lezen. Het verhaal is gebaseerd op de Noorse mythologie. Van de auteur van het veelgeprezen 'The Graveyard Book'*. Vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Neil Gaiman

Neil Gaiman [niːl ˈɡeɪmən], né le 10 novembre 1960 à Portchester en Angleterre, est un auteur britannique de romans et de scénarios de bande dessinée vivant aux États-Unis. Auteur proli…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions