Livre
Néerlandais
Als een jongen ontdekt dat hij als twee druppels water lijkt op iemand anders, gaat zijn leven steeds meer deel uitmaken van dat van zijn dubbelganger.
Titre
Evenbeeld
Auteur
Neil Jordan
Traducteur
Joop Van Helmond
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mistaken
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2011
350 p.
ISBN
9789041417091 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De uit Ierland afkomstige Neil Jordan (1950) is meer bekend als filmmaker (o.a. The Crying Game, 1992, Oscar-winnaar, en Michael Collins) dan als romanschrijver. Toch is dit al weer zijn tweede roman sinds de doorbraak met ‘Schaduw’ in 2004 (en de vijfde sinds zijn debuut in 1979). ‘Evenbeeld’ speelt voor een groot deel in Dublin, waar de jongen Kevin merkt dat hij vaak voor een ander wordt aangezien. Die ander, uit een rijkere buurt en met een lossere moraal, neemt min of meer bezit van Kevins identiteit. Gewild en ongewild wordt zijn leven mede door zijn dubbelganger bepaald, en na diens dood legt Kevin voor zichzelf en voor diens dochter (die daardoor ook een beetje zijn dochter wordt) de puzzelstukken samen. Het verhaal ontrafelt in flashbacks, wordt verteld als aan een keukentafel, krijgt een sfeer van melancholie afgewisseld door vlagen lentezon. Langzaam bouwt de spanning op naar een verrassende climax, en al die tijd blijft op de achtergrond die zeurende vraag naar wat een ide…Lire la suite

À propos de Neil Jordan

CC BY-SA 2.0 - Image by GabboT

Neil Jordan est un réalisateur, producteur, scénariste et écrivain irlandais, né le 25 février 1950 à Sligo.

Biographie

C'est en 1984 que Neil Jordan se révèle au grand public avec le film La Compagnie des loups, adaptation fantastique du conte du Petit Chaperon rouge, version qui mêle au conte le thème du loup-garou, remarqué notamment lors du Festival international du film fantastique d'Avoriaz.

Il s'attache à l'histoire nationale de son pays natal dans le film Michael Collins consacrée à l'un des pères de l'indépendance irlandaise. Ce film est récompensé du Lion d'or du Festival de Venise.

Résidant à Dublin, Neil Jordan est marié à la canadienne Brenda Rawn, assistante exécutive de plusieurs de ses films. Ensemble, ils ont 2 enfants.

Filmographie

En lire plus sur Wikipedia