Ben (17) is autistisch. Hij ziet het leven als een computerspel vol vijanden. En vijanden heeft hij ook. Op school maken twee klasgenoten zijn leven tot een hel. Ben wil wraak. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Ben X / regie en scen. Nic Balthazar
Directeur
Nic Balthazar
Acteur
Greg Timmermans Laura Verlinden Marijke Pinoy Pol Goossen Titus De Voogdt Maarten Claeyssens
Compositeur
Praga Khan
Langue
Néerlandais
Éditeur
Eyeworks, © 2020 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
ca. 90 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands Gebaseerd op het boek Niets, was alles wat hij zei en het toneelstuk Niets van Nic Balthazar
EAN
5407006501503

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vlaams psychologisch drama uit 2007 van Nic Balthazar, gebaseerd op zijn boek ‘Niets was alles wat hij zei’ (2002). Hoofdpersoon in het op ware gebeurtenissen geïnspireerde verhaal is Ben (Greg Timmermans), een autistische jongen van 17 die ernstig gepest wordt op school en daardoor vlucht in de wereld van online computergames. Daar ontmoet hij een virtuele vriendin, Scarlite. Wanneer deze vriendin besluit Ben ook in het echte leven te willen ontmoeten, gaat het erg mis met Ben. Jann Ruyters (Trouw 8-11-’07): ‘Vrij vernuftig wordt in deze eerste film met virtuele acteurs Bens ellendige leven tussen kwelgeesten vermengd met zijn ‘Second life’. (…) De kracht schuilt in de dialogen. De beelden gaan op de loop met angst en verwarring, de teksten onderstrepen de eenvoud die autisme ook oplegt.’ Jan Pieter Ekker (Volkskrant 8-11-’07): ‘(…) De belangrijke maatschappelijke thema’s - autisme, zelfdoding, cyberpesten, pesten op het schoolplein, het (dys)functioneren van de psychologische sector…Lire la suite

À propos de Nic Balthazar

CC BY-SA 3.0 - Image by Rastrojo (DES)

Nic Balthazar, né le 24 juillet 1964 à Gand, est un réalisateur belge et une personnalité de la radio et de la télévision (animateur, présentateur, producteur).

Son premier film, Ben X, est sorti en 2007 et a reçu des critiques positives. Le film suivant, Tot Altijd, est sorti en janvier 2012.

C'est le fils de l'historien flamand Herman Balthazar. En Flandre, il est connu en tant que critique de cinéma et animateur télé. Il est aussi connu pour être un végétarien.

Filmographie

Prix et nominations

Télévision/radio

Présentateur