Het verhaal van Mario Verstraete, Vlaams politicus en MS-patie͏̈nt en zijn strijd voor een euthanasiewet in Belgie͏̈.
Langue
Néerlandais
Éditeur
Paradiso Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
118 min.
Note
Nederlands gesproken, audiodescriptie in het Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414937032396
TPF Films mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De tweede speelfilm, uit 2012, van Nic Balthazar (Ben X) vertelt het levensverhaal van Mario Verstraete, een Vlaamse politicus die jarenlang vocht voor een euthanasiewet in België. In 2002 was hij, als MS-patiënt, de eerste die gebruikmaakte van de net goedgekeurde wet. Mario's beste vriend Thomas is arts en was lang een felle tegenstander van euthanasie. In de hoofdrollen Koen De Graeve (Zot van A; Loft) en Geert Van Rampelberg. Annet de Jong (Telegraaf 29-3-'12): '(...) Balthazar houdt het licht, maar vliegt op het einde toch nog uit de bocht. (...) Niettemin is 'Tot altijd' een mooi en oprecht eerbetoon aan een bijzonder mens.' Jann Ruyters (Trouw 29-3-'12): '(...) Toch voel je net als bij het recent verschenen 'De goede dood' in 'Tot altijd' nog te veel een didactische opzet, een verdediging van euthanasie. Al weten de goede hoofdrolspelers Koen de Graeve (Mario) en Geert van Rampelberg (Thomas) gaandeweg wel steeds meer menselijkheid en leven in de film te blazen.'

À propos de Nic Balthazar

CC BY-SA 3.0 - Image by Rastrojo (DES)

Nic Balthazar, né le 24 juillet 1964 à Gand, est un réalisateur belge et une personnalité de la radio et de la télévision (animateur, présentateur, producteur).

Son premier film, Ben X, est sorti en 2007 et a reçu des critiques positives. Le film suivant, Tot Altijd, est sorti en janvier 2012.

C'est le fils de l'historien flamand Herman Balthazar. En Flandre, il est connu en tant que critique de cinéma et animateur télé. Il est aussi connu pour être un végétarien.

Nic Balthazar vit à Gand avec sa partenaire, la photographe Lieve Blancquaert. Ils ont deux enfants.

Filmographie

Prix et nominations

Télévision/radioEn lire plus sur Wikipedia