Livre Néerlandais

De dag van de doden

Nicci French (auteur), Linda Broeder (traducteur), Els Van Son (traducteur)

De dag van de doden

Nicci French (auteur), Linda Broeder (traducteur), Els Van Son (traducteur)
Dans la série:
Titre
De dag van de doden
Auteur
Nicci French
Traducteur
Linda Broeder Els Van Son
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Day of the dead
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019
368 p.
Date de sortie
29-10-2019
ISBN
9789026351143 (paperback)

Aussi en format :

Livre: Néerlandais (autres éditions), Français, Anglais
Flipback: Néerlandais
Livre numérique: Néerlandais
Daisy: Néerlandais
Braille: Néerlandais
Grands caractères: Néerlandais

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met een rotvaart door Britse moord en doodslag

BOEKENBAL

NICCI FRENCH De dag van de doden

God schiep de wereld in zeven dagen, maar het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French had er acht nodig om het thrilleruniversum over de speurende psychoanalytica Frieda Klein af te ronden. Sinds `Blauwe maandag' uit 2011 volgde elk jaar voor elke dag van de week een nieuw deel. En aangezien vorig jaar met `Zondagochtend breekt aan' de laatste dag was opgebruikt, heet het sluitstuk van de reeks, waarin Klein de confrontatie met haar aartsvijand aangaat, geheel toepasselijk `De dag van de doden'. En die vallen bij bosjes. Het duurt geen tien pagina's voor het eerste lijk in een zilverkleurige bestelwagen van de Londense Hampstead Heath komt afgedonderd. Wie daar achter zit, laat zich snel raden want waar Sherlock Holmes zijn Moriarty had, heeft Frieda Klein haar Dean Reeve, een psychopaat met een ongezonde obsessie voor de psychotherapeute. Maar hij schrijft geen lange liefdesbrieven om haar aandacht te trekken. Nee, hij geeft er de voorkeur aan om gruwelijke moorden …Lire la suite

De dag van de doden

Eerste zin. Het was maandagochtend, onbewolkt en warm, te warm voor zo laat in de herfst.

Een bestelwagen ramt de gevel van een winkel. Er vallen doden. Vreemd genoeg blijkt de chauffeur van de wagen al een week dood. Wat later vindt de politie op Hampstead Heath een dode op een brandstapel. Intussen krijgt een jonge student criminologie het wel erg gevaarlijke idee ingefluisterd om een scriptie over Frieda Klein te schrijven, de beroemde psychoanalytica die de voorbije jaren bij heel wat vreemde moordzaken betrokken raakte en rond wie altijd een zweem van schuld hangt. Maar Frieda is onvindbaar. Nu haar aartsvijand Dean Reeve eindelijk de onderwereld heeft verlaten, duikt zij onder. Niet omdat haar eigen leven in gevaar is, wel omdat ze de wereld van Dean Reeve moet redden.

Tot zover het verhaal van de nieuwe Nicci French, de laatste met Frieda Klein, en een ingenieus saluut aan de mensen die in de voorbije boeken een rol van betekenis hadden, van bouwvakker Jozef, die ooit door Kleins plafond donderde, tot de verliefde politie-inspecteur Karlsson.

Nicci …Lire la suite