Zondagochtend breekt aan

Nicci French (auteur), Marja Borg (traducteur), Els van Son (traducteur)
De Engelse psychotherapeute Frieda Klein, in wier huis een lijk is ontdekt, komt tijdens haar speurtocht naar de dader met haar vrienden in tal van beklemmende en verbijsterende situaties terecht.
Titre
Zondagochtend breekt aan
Auteur
Nicci French
Traducteur
Marja Borg Els van Son
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sunday morning coming down
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2020 | Autres éditions
371 p. : ill.
ISBN
9789026342042 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een lijk zonder oren onder de vloer

Misdaadroman. Psychotherapeute Frieda Klein gaat in de nieuwste Nicci French achter een moordenaar aan die al zeven jaar dood is. Onmogelijk? Misschien, maar het levert wel een spannend boek op.

Onder de woonkamervloer van psychoanalytica Frieda Klein wordt een lijk in ontbinding ontdekt. De oren zijn afgesneden en in de handen zit een narcis. Klein herkent het slachtoffer meteen. Het is Bruce Stringer, de ex-agent die ze op pad stuurde om Deane Reeve op te sporen. Deze misdadiger zou officieel zeven jaar eerder zelfmoord hebben gepleegd, maar Klein heeft dat nooit geloofd. Dat het lijk van Stringer onder haar vloer verstopt zit, beschouwt ze dan ook als een reusachtige middelvinger recht voor haar gezicht.

Nicci French, de schrijversnaam van het Britse koppel Nicci Gerrard en Sean French, levert met Zondagochtend breekt aan het zevende deel af van de op acht delen geplande Frieda Klein-reeks. Terwijl deze psychoanalytica in het verleden meermaals getuige, doelwit of zelf verdachte was van moord en daarbij de politie de ware dader hielp op te sporen, lijkt de misdadiger het deze keer eerder op haar geestelijke gezondhei…Lire la suite

De Engelse psychotherapeute Frieda Klein, in wier huis een lijk is ontdekt, verzeilt tijdens haar speurtocht naar de dader met haar vrienden in tal van beklemmende en verbijsterende situaties. Ondanks diepgaande analyses en politieonderzoek moet ze concluderen dat ze op een dwaalspoor gebracht is. Zevende deel in de Frieda Klein serie waarin, hoewel zelfstandig te lezen, soms wordt teruggegrepen op gebeurtenissen uit de voorafgaande delen. Een intrigerend plot met veel twists leidt naar een ietwat voorspelbare ontknoping met een enorme cliffhanger. Meeslepend geschreven, vol spanning. Weer een ware bestseller.

À propos de Nicci French

CC BY 2.0 - Image by Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French est le pseudonyme conjoint de Nicci Gerrard (née le 10 juin 1958 à Worcestershire, Angleterre) et de son mari Sean French (né le 28 mai 1959 à Bristol). Ils sont tous les deux écrivains et journalistes anglais.

Biographie

Après des études de littérature anglaise à l’université d’Oxford, Nicci Gerrard s’occupe d’enfants psychologiquement perturbés à Sheffield, dans le nord de l’Angleterre, donne des cours de littérature à Los Angeles puis à Londres et fonde Women’s Review (1985-1987), une revue féminine, avant de devenir journaliste dès 1989, pour différentes publications : New Statesman, The Observer, The Guardian, The Independent, The Sunday Times… Elle couvre l’actualit…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions