Livre
Néerlandais

Woorden schieten tekort : over dementie : een bijzonder lang afscheid

Nicci Gerrard (auteur), Tjadine Stheeman (traducteur), Lidwien Biekmann (traducteur)

Woorden schieten tekort : over dementie : een bijzonder lang afscheid

Persoonlijke visie van de Britse schrijfster op dementie, mede naar aanleiding van de dood van haar vader, die leed aan de ziekte van Alzheimer.
Sujet
Dementie
Titre
Woorden schieten tekort : over dementie : een bijzonder lang afscheid
Auteur
Nicci Gerrard
Traducteur
Tjadine Stheeman Lidwien Biekmann
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
What dementia teaches us about love
Éditeur
Amsterdam: Meulenhoff, [2020] | Autres éditions
304 p.
ISBN
9789029093897 (paperback)
Placing suggestion
606.15 (SISO) Alzheimer - Dementie (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nicci Gerrard is de vrouwelijke helft van het schrijversduo Nicci French, bekend door hun thrillers. Zij is journaliste en werkte onder meer bij The Observer. Dit boek schreef ze na de dood van haar vader, een Alzheimerpatient. Ze gaat in op de vele aspecten van de ziekte, zowel voor de patiënt zelf als diens naaste, waarbij met name de maatschappelijke omgang voor haar belangrijk is. Maar ook wetenschap en kunst komen aan bod. Meer waardering en respect worden door haar bepleit; tegelijk loopt als rode draad door het boek de vraag wat het betekent jezelf kwijt te raken; wat is het verlies van jouw identiteit, van het 'ik'. Boeiend geschreven, een verademing na de reeks van egodocumenten die duidelijk voor een kleine kring bestemd zijn. Aan te raden voor ieder die met demente mensen te maken heeft.

À propos de Nicci Gerrard

CC BY 2.0 - Image by Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French est le pseudonyme conjoint de Nicci Gerrard (née le 10 juin 1958 à Worcestershire, Angleterre) et de son mari Sean French (né le 28 mai 1959 à Bristol). Ils sont tous les deux écrivains et journalistes anglais.

Biographie

Après des études de littérature anglaise à l’université d’Oxford, Nicci Gerrard s’occupe d’enfants psychologiquement perturbés à Sheffield, dans le nord de l’Angleterre, donne des cours de littérature à Los Angeles puis à Londres et fonde Women’s Review (1985-1987), une revue féminine, avant de devenir journaliste dès 1989, pour différentes publications : New Statesman, The Observer, The Guardian, The Independent, The Sunday Times… Elle couvre l’actualit…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions