Livre
Néerlandais

De bouwwerf : een jaar rond

Nicholas Harris (auteur), Inklink Firenze (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Acht grote illustraties laten zien wat er elke maand van het jaar gebeurt op een bouwwerf. Met tabbladen, zoekopdrachten en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Bouwen, Tijd
Titre
De bouwwerf : een jaar rond
Auteur
Nicholas Harris
Dessinateur
Inklink Firenze
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2007
[20] p. : ill.
ISBN
9789054615507
Placing suggestion
692 (SISO) Gebouwen (ZIZO) Zoekboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op steeds twee naast elkaar liggende bladzijdes wordt, verdeeld over twaalf opeenvolgende maanden, de bouw van in dit geval een school gevolgd. Dit gebeurt aan de hand van een 'zoek wally' achtige cartooneske wijze. In een hoek wordt in een grote letter en in slechts enkele zinnen een summiere toelichting gegeven. Jonge kinderen kunnen vervolgens de tekening 'lezen' waar tientallen personen aan het werk zijn met duizend-en-één verschillende karweitjes. De tekeningen bevatten naast de getekende informatie ook humor. Iedere keer zal de lezer weer andere zaken opvallen. Rechts wordt aan de hand van een tabblad aangegeven welk hoofddeel de tekening bevat (bv. slopen, fundering, vloer) zodat een onderdeel gemakkelijk kan worden opgezocht. Een alleraardigst, kleurrijk boek over een onderwerp waar kinderen altijd nieuwsgierig naar zijn. Onder dezelfde noemer 'een of het jaar rond' zijn uitgaven verschenen over het kasteel en de boerderij*. Onder de noemer 'de klok rond' verschenen uitgaven o…Lire la suite

De bouwwerf een jaar rond

In dit boek kan je maand na maand volgen wat er op de bouwwerf voor een nieuwe school gebeurt. Alle illustraties zijn getekend uit dezelfde invalshoek. Elke tekening laat de voortgang van het bouwen zien. Van het ogenblik dat de fundamenten gegoten worden tot het pleisteren van de de muren en het schilderen. Het tabblad op de rechterpagina leidt je door het boek en toont je in welke maand je bent. Tijdens het bouwen verloopt niet alles volgens plan. Er gebeuren ongelukjes, dieren en kinderen lopen in de weg. Links van de pagina staan er zoekertjes die je kan oplossen. Maar op de grote kijkplaten vallen nog veel meer verhalen te ontdekken. Een boek om dikwijls vast te nemen, de details houden je bezig. Boeiend zowel voor jonge kinderen vanaf vijf jaar als voor oudere van acht jaar.