Livre
Néerlandais

Een station : de klok rond

Nicholas Harris (auteur), Inklink Firenze (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Acht grote illustraties laten zien wat er elk uur van de dag gebeurt op een treinstation. Met tabbladen, zoekopdrachten en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Stations
Titre
Een station : de klok rond
Auteur
Nicholas Harris
Dessinateur
Inklink Firenze
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2007
[20] p. : ill.
ISBN
9789054615521
Placing suggestion
657.8 (SISO) Treinen (ZIZO) Zoekboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit informatieve prentenboek wordt verteld wat er in één dag allemaal gebeurt op een (trein)station. Na een inleiding waarin uitleg wordt gegeven over de opzet van dit zoekboek, volgen acht dubbele pagina’s. Van uur tot uur maak je, telkens vanuit dezelfde plek op het station, van alles mee. Zo zien we dat 's morgens vroeg de schoonmakers al bezig zijn, de eerste passagiers arriveren, er brand uitbreekt en leden van een voetbalteam zich verzamelen. Op de gekleurde platen is heel veel te ontdekken. Op elke rechterpagina geeft een tabblad aan wat het tijdstip is en wat er dan gebeurt. De tekst is op de kleurenillustratie afgedrukt in een grote letter. Op elke linkerpagina wordt op de achterkant van het tabblad via de vraag ' Zie jij' de lezer opgeroepen om op de platen te zoeken naar bijvoorbeeld een baby of zakkenroller. Onder de noemer 'de klok rond' verschenen ook uitgaven over de stad*, voetbalstation, dierentuin en luchthaven**. Leuk informatief boek voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Een station. De klok rond

'Een station. De klok rond' neemt je mee naar een groot treinstation gedurende een hele dag. Van uur tot uur kan je het dagelijks leven volgen in dit station. De illustraties werden steeds getekend vanuit dezelfde invalshoek. In dit zoekboek kan je enkele figuren of voorwerpen op elke pagina terugvinden zoals een verliefd paartje. Aan weerszijde van elke pagina kan je een tabblad terugvinden: op de rechterkant zie je het uur van de dag en op de linkerkant staan voorwerpen of figuren afgebeeld die je dient terug te vinden in de tekening. Zo begint dit boek 's ochtends heel vroeg om 5 uur: er vertrekken weinig treinen, de onderhoudsploeg is volop aan de slag en een trein wordt gewassen. Naarmate het boek vordert, wordt het steeds later en zie je het station tot leven komen. Hierbij is veel oog voor details: een trein met graffitisporen, de lichtinval die telkens wijzigt, ... Dit zoekboek is goed uitgewerkt en spreekt kinderen van vele leeftijden aan.