Livre
Néerlandais

Tuin en park

Nick Baker (auteur)

Tuin en park

Public cible:
9-11 ans et plus
Verteld wordt hoe je in de tuin kunt genieten van allerlei vogels en andere dieren en diertjes en hoe je ze kunt lokken, bekijken en behouden. Met veel tekeningen en foto's in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Tuin en park
Auteur
Nick Baker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Gardens and parks
Éditeur
Baarn: Tirion, 2007
72 p. : ill.
Note
Ondertitel op omslag: Een leuke en spannende ontdekkingstocht
ISBN
9789052106816
Placing suggestion
577.2 (SISO) Natuur (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Beide boekjes uit deze reeks zijn bijna identiek wat betreft manier van uitwerken en doelstelling. Het ene richt zich op het bos, het andere op park en tuin. Het opzet is om kinderen een aantal stap-voor-stapexperimentjes te laten uitvoeren, met het oog op het beter leren kennen van de natuur en haar werking. Het gaat niet om huis-tuin-en-keukenwetenschapsexperimentjes, maar om op ontdekking gaan in de natuur vlak bij huis. Onder de experimentjes vind je bv. het meten hoe oud een boom is, zelf een vogelnestje maken, vangen en observeren van verschillende insecten, een regenmeter maken en een flessenval knutselen, een fluitje snijden, boompjes planten en nog veel meer. De boekjes bestaan uit enkele beknopte informatieve tekstjes over verschillende aspecten van de natuur (bv. over de verschillende "lagen" die je in een bos kan onderscheiden) en een reeks uit te voeren experimenten, die in de kantlijnen vergezeld gaan van extra informatie.

Hoewel dit boek best door vlotte lezers u…Lire la suite
Dit boek gaat over wat er zoal leeft, zweeft, kruipt, graaft en rondfladdert in een tuin. Maar nog meer over hoe je de tuin aantrekkelijk kunt maken voor dieren en diertjes met nestkastjes, voederplanken, schuil- en kweekplaatsen. En bijv. hoe je een spinnenweb kunt bewaren. Dit is slechts een greep uit de trukendoos van de auteur, een bioloog die een natuurprogramma voor de BBC-televisie verzorgt. Soms komt hij met een ik-verhaal zelf om de hoek kijken. Met heldere foto's en duidelijke tekeningen in kleur worden stap voor stap de handelingen uitgelegd die het doel, meer leven in de tuin, moeten bewerkstelligen. In aparte kaders staan tips om succesvol te observeren en vondsten te conserveren. De tekst heeft een opgewekte, vriendelijke toon, al zal niet elke tuinman blij zijn met de informatie over hoe luizen te kweken. Met informatie over Nederlandstalige internetsites, vergelijkbare titels en register. Vanaf ca. 10-15 jaar.

Suggestions