Livre
Néerlandais

Waar is de ridder?

Nick Harris (dessinateur), Maartje Beukers (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Joris vliegt met opa en hond Cleo naar een ver land. Daar zou een kasteel staan waar nog ridders leven. Kunnen Joris en opa ze vinden? Vierkant prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, deels in relie͏̈f en met spotlak gedrukt. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Ridders
Titre
Waar is de ridder?
Dessinateur
Nick Harris
Traducteur
Maartje Beukers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Where's the knight?
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2014
[26] p. : ill.
ISBN
9789026136054 (hardback)
Placing suggestion
Zoekboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Waar is de ridder? is een zoekboek waarin Joris' ingenieuze opa een vliegmachine heeft gebouwd om naar ‘een land hier ver vandaan’ te gaan. Er gaan geruchten dat in dat verre land nog echte ridders leven. Joris gaat met zijn opa en diens hond Cleo mee op speurtocht, maar waar Joris overal ridders vermoedt, blijft zijn opa zijn argumenten ontkrachten. Aan het einde van het verhaal vliegen ze daarom onverrichter zake terug naar hun eigen land en eigen tijd.
De zoekplaten van Nick Harris hebben een realistische look en zijn tot in detail uitgewerkt. Dit maakt het zoeken van de 135 verstopte ridders een uitdaging. Elke berg, boom of schaduw kan een ridder zijn. De zoektocht begint vanuit de lucht en gaat via de ophaalbrug (die ‘spontaan’ neergaat) en de eetzaal (waar etensresten liggen en nog net de zuilengang gezien kan worden) de verschillende ruimtes in een middeleeuws kasteel door.
Positieve punten aan dit boek zijn de decors, die mede door gebruik van reliëfpapier ee…Lire la suite
Joris gaat met opa en hond Cleo in een door zijn grootvader zelfgemaakt vliegtuig naar een ver land, waar nog ridders schijnen te wonen. Opa gelooft er geen snars van, maar Joris weet wel beter, want in en rond het kasteel wemelt het van de – goed verborgen – ridders. Tekstueel een beetje formeel, maar het verhaal is goed te begrijpen. De gedetailleerde illustraties, verspreid over elf spreads, zijn sfeerrijk en beelden het middeleeuws karakter van de riddertijd goed uit. Opvallend daarbij zijn de glimmende voorwerpen (met spotlak bedrukt), bv. de zittingen van het sportvliegtuigje van opa, en het gebruik van reliëf. Dat laatste is een zoekmiddel om de 135 verborgen ridders te vinden. Het exacte aantal is weergeven op een van de eerste prenten. Naast een zoek- en ontdekboek is het ook een voelboek. Deze forse vierkante uitgave is een waardig opvolger van de twee vorige zoekboeken over Joris, zijn opa en Cleo: 'Waar is de draak?' en 'Waar is de dinosaurus?'*. Ook bij deze uitgave is h…Lire la suite