Livre
Néerlandais

De bal van Boe

Nico De Braeckeleer (auteur), Frieda Van Raevels (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Wolf en Boe vinden een gele bal. Samen met Mie en Pier gaan ze voetballen. Nes weigert, zij bewondert zichzelf liever in een plas. Wanneer Wolf de bal per ongeluk in die plas schiet, gebeurt er iets vreemds: de bal wordt rood en vliegt weg
Sujet
Spelen, Voetbal
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 2
Titre
De bal van Boe
Auteur
Nico De Braeckeleer
Dessinateur
Frieda Van Raevels
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kalmthout: Van Halewyck, 2018 | Autres éditions
30 p., [8] p. : ill.
ISBN
9789461319944 (hardback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De bal van Boe is een boekje voor beginnende lezers uit de serie ‘Boe! Kids’. In deze serie staan zes figuren uit de tovenaarswereld centraal. Op de kaft van elk boekje wordt duidelijk aangegeven wie telkens het hoofdpersonage is. Naast een aansprekende illustratie wordt het personage in de bovenbalk ook uitgelicht ten opzichte van de anderen met een kleur en een glanslaagje. We maken hier kennis met Boe, een ondeugend spookje dat altijd te vinden is voor een grap. Wanneer hij met Wolf naar school gaat, vinden ze een bal in het gras. Omdat de bal van niemand is, beginnen ze een spel. Twee bomen vormen daarbij een doel. Ook Pier en Mie komen langs en willen meedoen. Maar plots verkleurt de bal en maakt hij gekke sprongen. Niemand kan hem nog stoppen. Wanneer heksje Pas eraan komt, merkt ze dat het haar bal is die stuitert. Gelukkig kan ze met wat toverkracht de bal stoppen.
De grote kracht van dit boekje is dat Nico De Braeckeleer met eenvoudige eenlettergrepige woorden (A…Lire la suite
Wolf en Boe vinden een bal op weg naar school. Dit blijkt een bijzondere bal te zijn en Nes weet dat deze bal van de heks is. Op school laat de meester zien, wat deze bal allemaal kan. Leesoefenstof met royale bladspiegel; een bladzijde tekst en op de tegenoverliggende bladzijde een kleurrijke illustratie in gecombineerde techniek van pen en aquarel. Ze passen goed bij de tekst en vullen ze zelfs aan. De tekst is eenvoudig, korte zinnen en de namen van de figuren typeren de personen, AVI-M3. De dieren zijn aangekleed. Achter in het boek staan opdrachten die het begrip van het verhaal toetsen. Verzorgde uitgave met aantrekkelijk omslag, dat deel uitmaakt van de reeks 'Boe!kids'* waaraan meerdere auteurs meedoen en die geschreven zijn op een laag leesniveau en zal meeliften op het succes van bekende auteurs als Paul van Loon, Knister en Tosca Menten. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggestions