Livre
Néerlandais

Dierenhotel Kattenbel

Nico De Braeckeleer (auteur), Marjolein Hund (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Marlies kan niet goed opschieten met haar stiefvader en zijn twee kinderen. Ze is dan ook niet blij dat haar moeder en zij intrekken in zijn dierenhotel. Toch valt het best mee. Vooral wanneer een poes haar op het spoor brengt van een schat.
Titre
Dierenhotel Kattenbel
Auteur
Nico De Braeckeleer
Dessinateur
Marjolein Hund
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Westerlo: Kramat, 2012
93 p. : ill.
ISBN
9789079552702 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Omdat de vader van de 9-jarige Marlies als archeoloog altijd in verre landen werkt en haar moeder verliefd is geworden op de eigenaar van een dierenhotel, moet Marlies gaan wonen bij wat zij 'stinkdieren' vindt, en bij een nieuw zusje en broertje. Uiteindelijk gaat ze zich er thuis voelen. Spannend wordt het wanneer een logeerpoes oude Romeinse munten vindt en de drie kinderen gevangen worden genomen door een man, die op zoek is naar meer munten. Een wat onwaarschijnlijk verhaal. Stevig gebonden leesboekje met gekleurde illustraties op halve en hele pagina's. De gezichten zijn stereotiep met wipneuzen en prikogen. De eenvoudige tekst is geschreven in de verleden tijd, met korte zinnen en veel dialoog. Het taalgebruik is af en toe Vlaams: 'Marloes is op wandel gegaan' of 'We gaan beter naar huis'. Vanaf ca. 8 jaar.

Dierenhotel Kattenbel

Marlies' papa is archeoloog. Hij werkt heel vaak in verre landen zoals Egypte en is dus heel weinig thuis. De mama van Marlies is verliefd geworden op Jos, de eigenaar van een dierenhotel genaamd Kattenbel. Als Marlies' mama besluit om bij Jos en zijn kinderen, Wina en Wannes, in te trekken, staat Marlies niet te springen om in een huis vol 'stinkdieren' te gaan wonen. Marlies kan maar niet wennen aan haar nieuwe thuis en mist haar papa heel erg. Ze doet alsof ze allergisch is aan dieren, maar noch de dokter noch haar mama trappen erin. Dankzij Marloes, de poes van Mathilda, opent Marlies haar hart voor dieren. Wanneer Marloes steeds meer oude Romeinse munten vindt en plots verdwenen is, besluit Marlies samen met Wina en Wannes naar de kat op zoek te gaan. 
Dit stevig gebonden leesboekje is een ideaal boek om lezertjes vanaf zeven jaar aan te zetten tot het lezen van 'echte' verhalen. Het taalgebruik is vrij eenvoudig met hier en daar een iets moeilijker woord. Dit biedt de leze…Lire la suite

Suggestions