Braille
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Twee jeugdvrienden hacken een zeecontainer waarmee de een over de wereld reist; een Canadese vrouw die een straf bij de politie uitzit, onderzoekt het raadsel van de zeecontainer die af en toe ergens ter wereld opduikt.
Titre
Kamer op zee
Auteur
Nicolas Dickner
Traducteur
Gertrud Maes Martine Woudt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Six degrés de liberté
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2016
5 banden
Éditeur original
Nieuw Amsterdam
Note
Gemaakt in Nederland

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In afwisselende hoofdstukken maken we kennis met Lisa en Eric aan de ene kant en Jay aan de andere kant. Lisa en Eric zijn jeugdvrienden. Lisa is technisch aangelegd, de schuwe Eric is een computergenie. Als Eric naar Denemarken verhuist met zijn moeder houden ze contact via Skype. Ze bedenken samen hoe ze een zeecontainer kunnen hacken en zo inrichten dat Lisa er clandestien mee over de wereld kan reizen. De eigenzinnige Jay is een vrouw die een jarenlange straf uitzit bij de Canadese marechaussee. Haar collega’s houden zich bezig met het raadsel van een zeecontainer die af en toe ergens ter wereld opduikt en weer verdwijnt. Gaat het om terrorisme of drugssmokkel? Jay gaat op eigen houtje op onderzoek uit en komt achter de waarheid. Welke kant zal ze kiezen? Die van de douane of die van de twee avontuurlijke jongeren? Een bijzondere roman, vanwege het ongewone onderwerp en de vaak ironische stijl, met mooie vergelijkingen en metaforen. Nicolas Dickner (1972) is een originele Frans-Ca…Lire la suite

À propos de Nicolas Dickner

CC BY-SA 2.0 - Image by Damien D.

Nicolas Dickner, né le 21 novembre 1972 à Rivière-du-Loup, est un nouvelliste et romancier québécois.

Biographie

Nicolas Dickner poursuit des études en arts plastiques et en littérature avant de s'inscrire en création littéraire à l’Université Laval de Québec. Parallèlement, il voyage en Amérique latine et en Europe et vit au Pérou et en Allemagne avant de s’installer à Montréal. En 1997, il obtient une maîtrise en littérature québécoise à l’Université Laval,.

En plus d'occuper le poste de documentaliste au Centre de recherches en littérature québécoise de l'Université Laval, Dickner est webmestre pour divers organismes artistiques dont l'Union des écrivaines et des écrivains québécois.

En 2000, il fait paraître premier recueil de nouvelles, L’Encyclopédie du petit cercle (L'Instant …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions