Bande dessinée
Néerlandais

Het Mark Bretagne. 1

Nicolas Jarry (scénariste), Gwendal Lemercier (dessinateur)
Generaties lang al is Durandal het zwaard van de graven van Bretagne. Roelant weet dat het ooit van hem zal zijn. Maar bij de dood van zijn grootvader komt een geheimzinnige dame het zwaard opeisen in naam van een oud pact dat Bretagne met IJsland verbindt.
Titre
Het Mark Bretagne. 1
Scénariste
Nicolas Jarry 1976-
Dessinateur
Gwendal Lemercier
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La Marche de Bretagne 1
Édition
1
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2011
56 p. : ill.
ISBN
9789088102028 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit historisch stripverhaal speelt in de tijd van Karel de Grote. Tijdens de strijd tegen de Saksen is Karels vertrouweling, de graaf van Bretagne, gesneuveld. Hij wordt opgevolgd door Karels neef Willem, die als vorst teleurstelt. Hij heerst maar over een deel van Bretagne; zijn opstandige buren ondernemen steeds driestere acties. Tegelijk worden zij allen bedreigd door de Noormannen. Willem vormt een coalitie met een van zijn buren en trekt ten strijde om de orde te herstellen. Dit had hij beter niet kunnen doen: hij valt in een hinderlaag. Willems zoon, ridder Roelant, wil ook meestrijden, maar wel met het zwaard Durandal (Durendal) in de hand. Dit zwaard is al generaties lang het zwaard van de graven van Bretagne geweest, maar kort voordien overhandigd aan een IJslandse priesteres, die het heeft meegenomen. Zal Roelant zijn zwaard terugkrijgen? Fraai, in realistische stijl getekend en ingekleurd stripverhaal met ruime aandacht voor de historische achtergrond. Karaktertekening. Vee…Lire la suite

À propos de Nicolas Jarry

Nicolas Jarry est un auteur de bande dessinée, né le 19 juin 1976 à Rosny-sous-bois. Il a passé une partie de son enfance chez ses grands-parents à Excideuil, en Dordogne. Il réside à Périgueux en Périgord.

Biographie

À 19 ans Nicolas Jarry a écrit un premier roman. Il a suivi des études universitaires à la faculté de biologie de Bordeaux durant lesquels il écrit en trois ans Le Loup de Deb puis l'envoie à un éditeur qui le publie deux ans plus tard. Il a également occupé les fonctions de surveillant dans un établissement scolaire et a été libraire spécialisé dans le rayon bande dessinée à la librairie Marbot à Périgueux. Actuellement, Nicolas Jarry vit exclusivement de sa plume.

Sa première production s'appelle les Chroniques d'un guerrier Sînamm, un cycle de fantasy paru aux éditions Mnémos. Au Fest…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions