Bande dessinée
Néerlandais
Op zijn 14de is Johann Friedrich buitengewoon gefascineerd door alchemie. Opgeleid door zijn grootvader ontdekt hij een manier om metaal in goud te veranderen, helaas slechts tijdelijk. Onder de hoede van Hans vertrekt hij naar Parijs om zich bij te scholen. De jonge Johann wordt plots ontvoerd door zwartgeklede mannen, leden van een obscure genootschap. Maar wie zijn ze? Wat willen ze van Joha
Titre
Magister Dagelius
Scénariste
Nicolas Jarry 1976- France Richemond
Dessinateur
Luigi Critone
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Maitre Dagélius
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789088100383

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit is het tweede deel van de serie 'De roos en het kruis', die verschijnt in de reeks 'Historiae' van uitgeverij Daedalus. Eind 17e eeuw wordt de 14-jarige Johann Friedrich Böttger door zijn stiefvader naar Berlijn gestuurd om in de leer te gaan bij de beroemde apotheker Zorn. Op zijn weg daarheen komt hij in aanvaring met een mysterieus broederschap, dat de roos en het kruis als embleem heeft.

Johann verblijft al twee jaar in Berlijn en zijn interesse in de alchemie is gebleven. Naast zijn lessen bij zijn leermeester Zorn volgt hij in het geheim les bij Magister Dagelius, die hem inwijdt in de alchemie. Wanneer hij Coralie, het meisje van lichte zeden uit Maagdenburg, echter terugziet, slaan zijn hoofd en hart op hol, waardoor hij zijn gedachten moeilijk bij de les kan houden.

Ook het broederschap van de Roos en het Kruis blijft in dit verhaal niet onopgemerkt, al houden ze zich ten opzichte van Johann op de achtergrond: ze verkiezen nl. om te wachten tot hij rijper en…Lire la suite
Tweede deel van een historische stripserie over het leven van Johann Friedrich Böttger (Schleiz, 4 februari 1682-Dresden, 13 maart 1719), de uitvinder van het Europese porselein. In Berlijn wordt de jonge Johann Friedrich Böttger op wens van zijn stiefvader opgeleid door de apotheker Friederich Zorn, maar zijn ambitie is het om alchemist te worden. Onderwijl probeert de alchemist en rozenkruiser Johann Kunckel baron von Löwenstern invloed te krijgen op de keurvorst van Brandenburg, Frederik III, die graag koning wil worden. Kunckel, die Johann Friedrich Böttger vanaf zijn jeugd volgt wegens diens bijzondere gave, wil Johann gebruiken om zijn ambitieuze plannen te realiseren. Maar Johann heeft meer tegenstanders die hem bedreigen. Stripverhaal in realistische tekenstijl, sombere inkleuring, grote zorg voor de historische enscenering. Veel tekst, spannend verhaal. Veel aandacht voor het bovennatuurlijke en de alchemie. Interessant onderwerp. Wordt vervolgd. Bevat geweldscène.

À propos de Nicolas Jarry

Nicolas Jarry est un auteur de BD, né le 19 juin 1976 à Rosny-sous-bois. Il a passé une partie de son enfance chez ses grands-parents à Excideuil, Dordogne. Il réside à Périgueux en Périgord.

Biographie

Il a suivi des études universitaires à la faculté de biologie de Bordeaux avant de s'essayer à la littérature. Il a aussi occupé les fonctions de surveillant dans un établissement scolaire et a été libraire spécialisé dans le rayon bande dessinée à la librairie Marbot (Périgueux). Actuellement, Nicolas Jarry vit exclusivement de sa plume.

Sa première production s'appelle les Chroniques d'un guerrier Sînamm, un cycle de fantasy (éditions Mnémos). Au Festival du film fantastique (Bruxelles), Nicolas rencontre de Jean-Luc Istin avec qui il créera les Brumes d'Asceltis (Soleil).

Il n'est pas seulement scénariste de ba…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions