Een Afrikaanse man, aangespoeld op een Zuid-Europees strand, probeert te overleven in het illegale circuit van Brussel.
Langue
Français
Éditeur
O'Brother, [2012]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
134 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
5414939249013
mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Belgische psychologische thriller uit 2011 van Nicolas Provost, met Isaka Sawadogo (Swooni), Stefania Rocca en Dieudonné Kabongo. Amadou, een Afrikaanse man, spoelt aan op een strand in Zuid-Europa en komt terecht in Brussel, waar hij probeert te overleven in het illegale circuit. Zijn relatie met een getrouwde zakenvrouw loopt uit op een dreigende situatie wanneer zij het contact met hem verbreekt. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 24-5-'12): '(...) Gedurfd is het allemaal wel (...), maar gaandeweg blijkt dat Provost toch minder heeft te melden dan hij suggereert.' Sasja Koetsier (Filmkrant mei '12) echter concludeert: 'Nicolas Provost maakt de verwachtingen waar: de sfeer van latente dreiging die ook in zijn korte films zo sterk voelbaar is, weet Provost in The Invader consequent vol te houden, met gebruikmaking van alle filmische middelen. Het rumoer waarop hij lijkt te azen met het gedurfde openingsshot (een beavershot van zijn vriendin, het fotomodel Hannelore Knuts) heeft hij helemaal n…Lire la suite

À propos de Nicolas Provost

Nicolas Provost, né à Renaix le 11 janvier 1969 , est un réalisateur et artiste plasticien belge.

Biographie

Nicolas Provost a habité et travaillé à Bruxelles puis en Norvège. Depuis 2013, il réside à New York.

Il est le compagnon du mannequin Hannelore Knuts.

Filmographie

  • 1999 : Need Any Help?
  • 2000 : Madonna with Child
  • 2001 : Pommes d'amour
  • 2002 : I Hate This Town!
  • 2002 : Good Afternoon, Gentlemen!
  • 2003 : Bataille
  • 2003 : Yellow Mellow
  • 2004 : Papillon d'amour
  • 2004 : Exoticore
  • 2004 : Oh Dear...
  • 2006 : The Divers
  • 2006 : Gravity (vidéo)
  • 2006 : Induction
  • 2007 : Plot Point…En lire plus sur Wikipedia