Vijf studenten geneeskunde experimenteren met bijna-doodervaringen, maar dit heeft gevaarlijke gevolgen.
Titre
Flatliners
Directeur
Niels Arden Oplev
Acteur
Elliot Page 1987- Diego Luna Nina Dobrev Kiersey Clemons
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
105 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands Frans, Engels Remake van de gelijknamige film uit 1990
EAN
8712609641493

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 37 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Thriller van Niels Arden Oplev (Dead man down; Millennium), een remake van de film uit 1990 van Joel Schumacher. Studente geneeskunde Courtney (Ellen Page) is geobsedeerd door de vraag wat er na de dood gebeurt en haalt haar medestudenten over om haar hart een minuut stil te zetten en haar daarna weer tot leven te wekken. De studenten rekken hun bijna-doodtoestand steeds verder op, aanvankelijk met positieve effecten, maar later worden ze achtervolgd door traumatische ervaringen uit hun verleden. Kiefer Sutherland, die de hoofdrol speelde in het origineel, is te zien in een bijrol. De recensenten geven maar 2 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 9-11-'17) ziet lachwekkende schrikeffecten en een zwak scenario, enigszins goedgemaakt door het intrigerende uitgangspunt en de sterke acteurs.

À propos de Niels Arden Oplev

Niels Arden Oplev est un réalisateur danois né le 26 mars 1961.

Filmographie

  • 1992 : Nøgen
  • 1996 : Portland
  • 1997 : Headbang i Hovedlandet (TV)
  • 2001 : Fukssvansen
  • 2006 : Drømmen
  • 2008 : To verdener
  • 2009 : Millénium (Män som hatar kvinnor)
  • 2013 : Dead Man Down
  • 2014 : Kapgang
  • 2017 : L'Expérience interdite - Flatliners (Flatliners)
  • 2019 : Ser du månen, Daniel

Liens externes

Suggestions