DVD
Anglais

We shall overcome

Niels Arden Oplev (directeur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Het is 1969 en op tv ziet de 11-jarige Frits hoe Martin Luther King strijdt tegen discriminatie en ander onrecht. Na de zomervakantie raakt Frits in conflict met de directeur van zijn school, een traditionele man die gelooft in tucht en discipline.
Titre
We shall overcome
Directeur
Niels Arden Oplev
Langue
Anglais
Éditeur
[Hilversum]: A-Film, 2007
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2006
Durée
105 min.
Note
Deens gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777920817

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deense jeugdfilm uit 2006 van regisseur Niels Arden Oplev. In de zomer van 1969 raakt de elfjarige boerenzoon Frits (Janus Dissing Rathke) beïnvloed door het gedachtegoed van de mensenrechtenstrijder Martin Luther King Jr. en door zijn nieuwe meester, een hippie met bluesmuziek in zijn lijf en een vredesteken om zijn nek. Frits krijgt het aan de stok met het ouderwetse schoolhoofd (Bent Mejding) en wordt mishandeld. Maar samen met zijn labiele vader bindt hij de strijd aan. Trouw (14-10-'06): 'Niels Arden Oplev creëert enerzijds een zonovergoten, nostalgische retroblik op het Deense platteland van de jaren zestig, en schetst anderzijds een realistische, kinderlijke nachtmerrie. (...) prachtig gedoseerde ode aan mensen die zich met kleine gebaren verzetten tegen onrecht, of het nu gaat om racisme of lijfstraffen.' Bas Blokker (NRC 13-12-'06): 'Regisseur Niels Arden Oplev heeft vooral plezier gehad in het tot leven wekken van een universum dat het midden houdt tussen Bordewijks Bint en …Lire la suite

À propos de Niels Arden Oplev

Niels Arden Oplev est un réalisateur danois né le 26 mars 1961.

Filmographie

  • 1992 : Nøgen
  • 1996 : Portland
  • 1997 : Headbang i Hovedlandet (TV)
  • 2001 : Fukssvansen
  • 2006 : Drømmen
  • 2008 : To verdener
  • 2009 : Millénium (Män som hatar kvinnor)
  • 2013 : Dead Man Down
  • 2014 : Kapgang
  • 2017 : L'Expérience interdite - Flatliners (Flatliners)
  • 2019 : Ser du månen, Daniel

Liens externes