Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

100% Julia

Niki Smit (auteur), Miranda Klaver (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Julia verhuist naar Londen en krijgt de hoofdrol in een tv-serie. Ze staat volop in de belangstelling, ook bij haar knappe tegenspeler Johnny Bloom. Dan ontmoet ze Lenny, die de hoofdrol speelt in de theaterversie van haar lievelingsfilm. Hij doet Julia terugverlangen naar het theater.
Titre
100% Julia
Auteur
Niki Smit
Dessinateur
Miranda Klaver
Langue
Néerlandais
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2012
143 p. : ill.
ISBN
9789026132933 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Julia is een dertienjarig Nederlands meisje dat pas met haar familie is verhuisd naar Londen en dat iedereen omverblaast met haar acteertalent. Ze doet mee met een casting en krijgt een rol in de bekende serie Primrose Hills van de BBC. Ze grijpt het aanbod met beide handen aan en verwerft op korte tijd een sterrenstatus, onder meer door de schuursponsjes die ze in haar broek stopt om mooie volle billen te krijgen. Ze is een echte hype, maar het gevoel van geleefd te worden besluipt haar, en ze staat voor een moeilijke keuze: voortgaan met haar rol in de serie of terug naar haar roots, het jeugdtheater. Kiest ze voor de aandacht van Johnny Bloom, jeugdidool en de ster van Primrose Hills, of kiest ze voor de mysterieuze Lenny die ze op een avond ontmoet en die haar doet voelen alsof ze leeft in de wereld van de film Notting Hill?
Op het eerste zicht lijkt 100% Julia een stereotiep meidenboek. De pagina’s staan vol met verwijzingen naar sterren, bekende…Lire la suite
De Rotterdamse Julia (13) verhuist met haar ouders naar Londen. Tijdens een auditie wordt ze uitgekozen om een rol te spelen in de bekende BBC- serie 'Primrose Hills'. Julia wordt opgeslokt door de wereld van glitter en glamour, waarin niets is wat het lijkt. Negende deel van de '100%-serie', waarin ditmaal Julia centraal staat. Met veel vaart geschreven, typisch meidenverhaal (idoolverheerlijking, verliefdheid, mode, looks etc). Vrij kleine letter. Twitter-berichten worden weergegeven zoals ze in werkelijk zijn, sms’jes in soort ballonvorm met grijze achtergrond. De zwart-wit-grijze illustraties zijn komisch en doen sterk denken aan de illustraties op het populaire servies van Blond. De info over Londen (bekende plekken en straten) en Rotterdam (Hofpleintheater) kloppen. Verhaal waarin de oppervlakkigheid van de tv-wereld goed wordt beschreven, maar waarin Julia soms ouder overkomt dan haar dertien jaar. Onweerstaanbaar voor meiden vanaf ca. 11 jaar.