Bande dessinée
Néerlandais

Des duivels

Nix (auteur), Benus (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Meneer pastoor klimt regelmatig in zijn klokkentoren om de buurt in het oog te houden met een verrekijker. Op een dag is hij zo de bevoorrechte getuige van een occult ritueel waarbij veel bloed vloeit. De pastoor doet hiervan meteen aangifte op het politiekantoor maar niemand gelooft hem. Het klinkt allemaal nogal verward en hij deed de laatste tijd al een beetje vreemd sinds hij eens van de trapp
Sujet
Politie
Titre
Des duivels
Auteur
Nix
Dessinateur
Benus
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
32 p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002272080 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als de pastoor de kerktoren beklimt en boven rondkijkt, schrikt hij zich lam als plots de klokken luiden. Hij valt van de trap en wordt met een hersenschudding opgenomen. Intussen doen kinderen in een verlaten huis een vreemde ontdekking: ze vinden rituele tekeningen en mensenbloed. Die ontdekking doet de pastoor later ook nog op een andere plek. Maar omdat hij zich zo raar gedraagt na die valpartij gelooft men hem niet en wordt hij opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar ontmoet hij een medepatiënt die beweert dat hij God is en die hem helpt ontsnappen. Helaas blijkt deze man een patiënt met een gespleten persoonlijkheid te zijn, die dus ook optreedt als satan en deze bizarre riten uitvoert. Het team van de buurtpolitie lost dit alles netjes op. Grappig en bijna absurd verhaal dat even vlot verteld als getekend is en waarvan humor eerder door volwassenen zal gewaardeerd worden. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Gauwdief 2.0' (2021)*.

À propos de Nix

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Nix de son vrai nom Marnix Verduyn, est un dessinateur de bande dessinée belge né le 20 juin 1969 à Courtrai. Il atteint la notoriété avec sa série Kinky & Cosy (nl).

Biographie

Marnix Verduyn naît le 20 juin 1969 Nix collabore à Pan, Ferraille Illustré, Focus Vif, Le Soir et dans différents journaux néerlandophones dont De Morgen et Het Algemeen Dagblad.

Jeune punk, il avoue être influencé par Kamagurka et les Monty Python et vouloir les imiter . En 2001, il crée seul la série Kinky & Cosy mettant en scène deux sœurs jumelles, les gags sont compilés en albums dans la c…En lire plus sur Wikipedia