Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een Amerikaanse arts vraagt zich af of hij wel een goede vader is geweest nadat hij heeft gehoord dat zijn 20-jarige zoon uit zijn eerste huwelijk een aanslag op een politicus heeft gepleegd.
Titre
De goede vader
Auteur
Noah Hawley
Traducteur
Sjaak De Jong
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The good father
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2012
373 p.
ISBN
9789044620139 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De democratische presidentskandidaat Jay Seagram spreekt van op het podium zijn kiezers toe. Carter Allen Cash haalt zijn vuurwapen boven, mikt en schiet raak. Seagram zakt in elkaar en Cash wordt onmiddellijk ingerekend door beveiligingsagenten. Carter Allen Cash heet eigenlijk Daniel Allen. Dat hij de dader van de moord op Seagram is, staat buiten kijf. Zo bewijzen de camerabeelden, bevestigen de getuigen. De bewijzenlast is torenhoog. Wie twijfelt daar nog aan? Daniel is het onzinnige monster dat vanaf nu ongewenst is in de samenleving. Toch gelooft nog één iemand in zijn onschuld; Daniels vader Paul Allen. Als er iemand schuld draagt, is hij het wel. Enkel gefocust op zijn carrière als dokter belastte hij zijn vrouw, Ellen Shapiro, met de opvoeding van Daniel. Paul valt te verwijten dat hij er te weinig was voor hen. Ook na de scheiding leidde Daniel een eenzaam nomadenbestaan, zwervend tussen zijn vader en moeder trachtte hij dan maar zijn eigen plek te zoeken in het leven. Ligt …Lire la suite
Reumatoloog Paul Allen zit na een drukke dag thuis in Manhattan televisie te kijken met zijn tweede vrouw en hun tweeling (10), als de politie aanbelt en hem meeneemt. De zoon uit zijn eerste huwelijk blijkt te worden verdacht van de netgepleegde moord op de populaire Democratische presidentskandidaat. Dan volgt een akelig jaar waarin Pauls leven wordt beheerst door twee vragen: wat is er precies gebeurd, is Danny echt de dader, en ben ik een goede vader geweest of faalde ik na mijn scheiding? Ook verdiept hij zich in het lot van de daders van politieke aanslagen, o.a. op de Kennedy’s, Reagan, Lincoln. Het gezin verhuist vanwege de enorme persbelangstelling naar Colorado. Uiteindelijk kan Paul zijn zoon loslaten. De Amerikaanse auteur (1967) van drie succesvolle romans is ook tv-producer en -scenarist o.a. van de tv-serie ‘Bones’ op RTL4. Deze vierde, goedvertaalde roman beschrijft zo meeslepend, vaak ook spannend de psychologische worsteling die de vader van een van moord verdachte z…Lire la suite

À propos de Noah Hawley

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Noah Hawley, né en 1967 à New York, est un écrivain, scénariste et réalisateur américain. Auteur de roman policier, il est notamment le créateur de la série télévisée américaine Fargo.

Biographie

En novembre 2019, il est annoncé qu'il réalisera le 4e volet de la saga reboot Star Trek.

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par la base de données IMDb.

Scénariste

  • 2005-2007 : Bones (série TV)
  • 2006 : The Alibi (série TV)
  • 2009 : The Unusuals (série TV)
  • 2010 : My Generation (…En lire plus sur Wikipedia