Livre
Néerlandais

Door het oog van de camera

Noah Hawley (auteur)
Als een huwelijksfotografe ziet dat op veel van haar foto's dezelfde man verschijnt, weet ze niet of ze vertederd of beangstigd moet zijn.
Titre
Door het oog van de camera
Auteur
Noah Hawley
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Other people's weddings
Éditeur
Baarn: De Kern, 2004
254 p.
ISBN
90-325-0961-6

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 14 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Door het oog van de camera vertelt het verhaal van Laurie, een huwelijksfotografe. Laurie is zelf gescheiden, heeft geen prettige jeugd gekend en verschuilt zich maar al te graag achter de lens van haar camera, waar ze zich veilig voelt. Diep in haar binnenste beseft Laurie ook wel dat het niet goed met haar gaat en dat ze zich moet herpakken. Misschien kan de ongenode gast die Laurie op één van de huwelijken tegen het lijf loopt daar wel iets aan veranderen of juist niet... In elk geval slaat de vonk meteen over. Terug thuis ontdekt Laurie dat deze vreemde man op meer van haar huwelijksfoto's staat. Laurie weet niet of ze dat nu prettig moet vinden of niet, maar bij de volgende bruiloft kijkt Laurie uit naar de geheimzinnige man. En ja hoor, hij is er, en hals over kop begint ze een verhouding met hem. Al gauw blijkt dat zowel Laurie als Gilligan, de geheimzinnige gast, nog af te rekenen hebben met een verleden, en of hun liefde daartegen opgewassen zal zijn is nog maar de vra…Lire la suite
Lauri, een gescheiden huwelijksfotografe, is bezeten van haar werk. Ze bespiedt achter haar camera de paren, waarvan ze verwacht dat ze zo weer zullen gaan scheiden. Lauri gelooft niet meer in een relatie; het boezemt haar angst in. Op een dag ontdekt ze tussen haar foto's een steeds terugkerende ongenode gast. Moet ze vertederd zijn of beangstigd? Het eerste deel van het verhaal over de vele fotoreportages is wat saai en langdradig. Het boeit pas aan het einde, wanneer de ongenode gast opduikt. Het is echter geen 'heerlijke love story' zoals het omslag meldt, het verwerken van pijnlijke herinneringen speelt een centrale rol. Kleine druk.

À propos de Noah Hawley

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Noah Hawley, né en 1967 à New York, est un écrivain, scénariste et réalisateur américain. Auteur de roman policier, il est notamment le créateur de la série télévisée américaine Fargo.

Biographie

En novembre 2019, il est annoncé qu'il réalisera le 4e volet de la saga reboot Star Trek.

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par la base de données IMDb.

Scénariste

  • 2005-2007 : Bones (série TV)
  • 2006 : The Alibi (série TV)
  • 2009 : The Unusuals (série TV)
  • 2010 : My Generation (…En lire plus sur Wikipedia