Titre
Napoleon. Deel 1 / scenario Noël Simsolo ; geschiedkundige Jean Tulard ; tekeningen Fabrizio Fiorentino
Scénariste
Noël Simsolo
Dessinateur
Fabrizio Fiorentino
Collaborateur
Jean Tulard
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Napoléon. Tome 1
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2017 | Autres éditions
47 p. : ill.
ISBN
9789088107849 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eerste deel van een biografie in stripvorm van Napoleon I. Het leven van de latere keizer wordt in dit deel in beeld gebracht vanaf zijn jeugd op Corsica tot de terugkeer van zijn expeditie naar Egypte in 1799, die achteraf gezien vooral wetenschappelijk van groot belang is gebleken. Veel aandacht voor zijn Corsicaanse achtergrond, voor zijn eerste wapenfeit, de inname van de havenstad Toulon en voor zijn bijzondere kwaliteiten als strateeg en aanvoerder van zijn soldaten. De evolutie van zijn ambities wordt geloofwaardig in beeld gebracht tegen de achtergrond van het falende Directoire, de Franse regering, die Napoleon liever kwijt dan rijk was. Zijn hopeloze liefde voor Joséphine de Beauharnais staat in sterk contrast met de grote militaire successen die hij in Italië behaalde. De fraai ingekleurde tekeningen zijn historisch verantwoord en de realistische tekenstijl kent veel dramatiek. Levendige lay-out. Veel tekst. Bevat geweldsscènes. Achterin uitgebreid historisch dossier. Wordt…Lire la suite

À propos de Noël Simsolo

Noël Simsolo, né le 31 août 1944 à Périgueux, est un réalisateur, comédien, scénariste, historien du cinéma et romancier français.

Parcours littéraire

Noël Simsolo est l'auteur de plusieurs aventures du Poulpe ainsi que de la série des Edgar Flanders.

Il est encore l’auteur de nombreux feuilletons et dramatiques radiophoniques pour France Culture et scénariste de bande dessinée.

Publications

Critiques cinématographiques, littéraires et musicales (jazz)

Liberté, Jazz Hot, Cahiers du cinéma, Revue du cinéma-Image e…En lire plus sur Wikipedia