Een vrouw keert na 18 jaar terug naar haar geboorteplaats, waar zij destijds bevriend was met de dochter van een plantagebezitter, die is vermoord.
Titre
Begraaf het verleden
Auteur
Nora Roberts
Traducteur
Mariëlla Snel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Carolina Moon
Édition
9
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Autres éditions
479 p.
ISBN
9789022573358 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tory heeft enige paranormale begaafdheid geërfd van haar grootmoeder. Haar vader, die graag schermt met bijbelcitaten en zijn gezin met ijzeren hand bestuurt, ziet die gave als een bezetenheid van de duivel. Hij laat geen enkele gelegenheid voorbijgaan om die duivel eruit te ranselen met zijn broekriem. Dat is echter niet het enige wat Hannibal Bodeen dwars zit. Het feit dat hij in een armoedig huurhuisje woont van de rijke grondbezitter en buurman Lavell is een andere grief. Daarbij komt nog dat Tory de boezemvriendin is van Hope, een van de kinderen Lavell. Hope en Tory houden van avontuur. Ze zijn nu acht jaar oud. Soms trekken ze er 's avonds laat op uit om spion te spelen bij het moeras. Op een keer dat Tory het huis niet kan verlaten, wacht Hope tevergeefs op haar. Ze krijgt echter ander gezelschap. 's Anderendaags wordt ze vermoord teruggevonden. De familie Bodeen vertrekt naar Charleston. Eens volwassen ontsnapt Tory aan de tirannie van haar vader en ontwikkelt zich als een ta…Lire la suite
Tory groeit op in South Carolina met een vader die haar regelmatig met een leren riem afranselt. Ruimte voor haar talent en dromen is er niet, alleen bij haar vriendinnetje Hope, dochter van een plantagebezitter die in een groot huis woont, voelt Tory zich gelukkig. Maar Hope wordt vermoord en de moord blijft onopgelost. Jaren later keert Tory naar haar geboorteplaats terug om er een stijlvolle cadeaushop te beginnen. Ze is vastbesloten het verleden begraven. Maar als ze Hope's oudere broer en de erfgenaam van het familiekapitaal ontmoet, kan ze een confrontatie met het verleden niet uit de weg gaan. Haar rol bij de dood van Hope heeft haar bepaald niet geliefd gemaakt bij de familie van Hope, maar echt gevaarlijk wordt het voor Tory als Hope's moordenaar het ook op haar gemunt heeft. Een mengeling van romantiek, mysterie en geweld, deze roman van de Amerikaanse schrijfster die al vele boeken heeft gepubliceerd. Ze begon met schrijven toen ze in 1979 ingesneeuwd gedwongen was een week…Lire la suite

À propos de Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Image by Devillibrarian, puis modifiée par Guil2027

Nora Roberts, née Eleanor Marie Robertson le 10 octobre 1950 à Silver Spring dans le Maryland, est une romancière américaine spécialisée dans les romans d'amour et les thrillers psychologiques.

La série de romans mettant en scène le lieutenant Eve Dallas a été publiée aux États-Unis sous le pseudonyme de J. D. Robb. Elle a vendu plus de 400 millions de livres et est traduite dans plus de 26 langues.

Biographie

Née à Silver Spring dans le Maryland, elle est la seule fille et la plus jeune d'une famille de 5 enfants. Après avoir fait ses études dans une école catholique, elle se marie jeune et part vivre à Keedysville (Maryland).

Pendant quelque temps, elle travaille en tant que secrétaire juridique puis, après la naissance de ses deux fils, elle reste à la maison pour s'en occuper.

Elle commence à écrire pend…En lire plus sur Wikipedia