Livre
Anglais
Wanneer een jonge vrouw getuige is van een dubbele moord raakt ze betrokken bij het opsporen van een kostbaar kunstvoorwerp.
Titre
The collector
Auteur
Nora Roberts
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
New York: Putnam, 2014
483 p.
ISBN
9780399164453 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 6 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lila past voor geld op huizen van mensen die op vakantie zijn. In haar oppashuizen kijkt ze graag met een verrekijker bij de buren naar binnen. Zo ziet ze op een avond dat er een moord wordt gepleegd. Op het politiebureau ontmoet ze Ash, de broer van de jongen die verdacht wordt van de moord. Ze gaan samen op onderzoek uit, want de omstandigheden zijn raadselachtig. Dat onderzoek is niet zonder gevaar, want iemand doet er alles aan om een uniek kunstvoorwerp in handen te krijgen. Dit verhaal is een combinatie van spanning en romantiek. De plot is groots opgezet met een rol voor internationale fraude, een huurmoordenaar, een steenrijke familie en een opperschurk. Dat past niet zo goed bij de twee sympathieke hoofdpersonen die juist heel bleu zijn. Toch lukt het ze om de huurmoordenaar én de opperschurk om de tuin te leiden. Hier en daar sneuvelen wat mensen. Zelfs dat zorgt er niet voor dat de twee hun zoektocht staken. Voor liefhebbers van o.a. Linda Howard. Normale druk, ruime interl…Lire la suite

À propos de Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Image by Devillibrarian, puis modifiée par Guil2027

Nora Roberts, née Eleanor Marie Robertson le 10 octobre 1950 à Silver Spring dans le Maryland, est une romancière américaine spécialisée dans les romans d'amour et les thrillers psychologiques.

La série de romans mettant en scène le lieutenant Eve Dallas a été publiée aux États-Unis sous le pseudonyme de J. D. Robb. Elle a vendu plus de 400 millions de livres et est traduite dans plus de 26 langues.

Biographie

Née à Silver Spring dans le Maryland, elle est la seule fille et la plus jeune d'une famille de 5 enfants. Après avoir fait ses études dans une école catholique, elle se marie jeune et part vivre à Keedysville (Maryland).

Pendant quelque temps, elle travaille en tant que secrétaire juridique puis, après la naissance de ses deux fils, elle reste à la maison pour s'en occuper.

Elle commence à écrire pend…En lire plus sur Wikipedia