Eli Landon is hoofdverdachte van de moord op zijn vrouw. Kort daarvoor had Eli’s vrouw immers aan hem opgebiecht dat ze vreemdgegaan was. Al wordt Eli vrijgesproken, zijn leven is compleet overhoopgehaald. In het strandhuis van zijn oma ontmoet hij Abra.
Titre
Het strandhuis
Auteur
Nora Roberts
Traducteur
Iris Bol Marcel Rouwé
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Whiskey beach
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2013 | Autres éditions
495 p.
ISBN
9789022564998 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Elf maanden geleden werd Lindsay, de vrouw van de succesvolle advocaat Eli Landon, vermoord. Eli werd als verdachte beschouwd, maar het bewijsmateriaal tegen hem kon weerlegd worden zodat hij werd vrijgesproken. Zijn leven van weleer was echter voorbij. Vele van zijn vrienden hebben afgehaakt, hij is zijn job en zijn geloofwaardigheid kwijt. Het enige dat hij nog kan doen, is Boston verlaten en zich terugtrekken in het huis aan Whiskey Beach, dat al generaties lang tot zijn familie behoorde en waar nu zijn grootmoeder, Hester Landon, woont. Zij was een tijdje geleden lelijk ten val gekomen op de trappen van het huis, en revalideert bij de ouders van Eli. Het huis staat dus leeg en Eli kan er alleen zijn en trachten zijn leven opnieuw op te nemen. Hesters jonge huishoudster Abra neemt zich voor om Eli te helpen. Eli denkt eraan om van zijn schrijfhobby van weleer zijn beroep te maken en hij begint te werken aan een boek. Tegelijkertijd verdiept hij zich in de feiten rond Lindsays dood …Lire la suite
Romantisch verhaal met thrillerelementen: vrouwenthrillers volgens Crimezone. Eli (30+), advocaat en schrijver, wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, van wie hij wilde scheiden. Na de vrijspraak is hij kapot(gemaakt) en trekt zich terug in het strandhuis van zijn oma. Schrijvend is zijn enige gezelschap Abra, de hulp van de grootmoeder; zij is ook yogalerares en geeft massages. Al die talenten gebruikt ze om Eli op de been te helpen. Als hij op kracht komt, wil hij zijn naam zuiveren. Ook ontwikkelt zich een romance. Een eeuwenoude legende speelt een belangrijke rol, als Eli en Abra worden klemgezet, wat voor spannende scenes zorgt. Het perspectief, in de derde persoon, wisselt, de dialogen zijn naturel. De Amerikaanse bestsellerauteur (1950) weet zo een mooi, enigszins voorspelbaar romantisch verhaal neer te zetten. Enkele van haar vele boeken zijn verfilmd voor televisie en bereikten de New York Times bestsellerslijst. Spanning en romantiek wisselen elkaar in deze boeiende r…Lire la suite

À propos de Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Image by Devillibrarian, puis modifiée par Guil2027

Nora Roberts, née Eleanor Marie Robertson le 10 octobre 1950 à Silver Spring dans le Maryland, est une romancière américaine spécialisée dans les romans d'amour et les thrillers psychologiques.

La série de romans mettant en scène le lieutenant Eve Dallas a été publiée aux États-Unis sous le pseudonyme de J. D. Robb. Elle a vendu plus de 400 millions de livres et est traduite dans plus de 26 langues.

Biographie

Née à Silver Spring dans le Maryland, Nora Roberts est la seule fille et la plus jeune d'une famille de 5 enfants. Après avoir fait ses études dans une école catholique, elle se marie jeune et part vivre à Keedysville (Maryland).

Pendant quelque temps, elle travaille en tant que secrétaire juridique puis, après la naissance de ses deux fils, elle reste à la maison pour s'en occuper.

Elle commence à écr…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions