Een kunsthistorica ontdekt een bronzen beeld uit de Renaissance dat later een perfecte replica blijkt te zijn; ondanks allerlei bedreigingen gaat zij op zoek naar het origineel.
Titre
Thuishaven
Auteur
Nora Roberts
Traducteur
Mariëlla Snel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Homeport
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Autres éditions
523 p.
ISBN
9789022573341 (paperback) 9789022575048 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mirande Jones is kunsthistorica en leeft aan de woeste kust van Maine (VS). Als zij op een winterse dag thuis terugkeert na een lezingtournee, wordt haar door een onbekende het mes op de keel gezet. Zij komt ongehavend uit het avontuur, maar minus haar handtas en haar identiteitspapieren. Dat laatste komt haar slecht uit, want diezelfde avond krijgt zij een telefoontje van haar moeder, die in Florence een kunstinstituut runt. Haar moeder verzoekt haar spoorslags naar Italië te komen om de authenticiteit te onderzoeken van een zeldzaam bronzen beeldje uit de renaissance, dat bekendstaat als 'de duistere dame'. Al snel blijkt dat het voorval in Maine geen gewone roofoverval was, en dat het beeldje met zoveel geheimzinnigheid beladen is als de mooie vrouw die er ooit model voor stond. Geruchten doen de ronde dat het beeld een vervalsing zou zijn. Niet alleen de reputatie van Miranda als kunsthistorica staat op het spel, maar ook dreigen de familierelaties te verkoelen. Vervreemd van haa…Lire la suite
Deze roman speelt deels in het kustgebied van Maine en deels in Florence en dit heeft alles te maken met Miranda Jones, kunsthistorica en haar door archeologie, musea en kunst geobsedeerde familie. Miranda stelt in Florence de authenticiteit van een bronzen renaissancebeeld vast, maar het beeld blijkt een vervalsing. Als ook in het eigen museum in Maine een replica blijkt te staan, gaat ze, ondanks allerlei bedreigingen, op zoek naar de originelen om haar reputatie weer terug te krijgen. De timide Miranda wordt hierbij wel geholpen door een uiterst kundige en charmante kunstrover. In deze thriller ligt de nadruk meer op de modieuze ambiance en de nogal uitgesproken karakters en familieverhoudingen dan op spanning, stijl en geloofwaardigheid. Voor niet al te kritische liefhebbers van zowel renaissancekunst als misdaad.

À propos de Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Image by Devillibrarian, puis modifiée par Guil2027

Nora Roberts, née Eleanor Marie Robertson le 10 octobre 1950 à Silver Spring dans le Maryland, est une romancière américaine spécialisée dans les romans d'amour et les thrillers psychologiques.

La série de romans mettant en scène le lieutenant Eve Dallas a été publiée aux États-Unis sous le pseudonyme de J. D. Robb. Elle a vendu plus de 400 millions de livres et est traduite dans plus de 26 langues.

Biographie

Née à Silver Spring dans le Maryland, elle est la seule fille et la plus jeune d'une famille de 5 enfants. Après avoir fait ses études dans une école catholique, elle se marie jeune et part vivre à Keedysville (Maryland).

Pendant quelque temps, elle travaille en tant que secrétaire juridique puis, après la naissance de ses deux fils, elle reste à la maison pour s'en occuper.

Elle commence à écrire pend…En lire plus sur Wikipedia