Livre
Néerlandais

Doodsbang

Norah McClintock (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Het stadje East Hastings wordt opgeschrikt door de moord op een schoolmeisje. Medeleerlinge Chloe, stiefdochter van de plaatstelijke commissaris, komt via schoolgenoten allengs heel wat aan de weet. Vanaf ca. 14 jaar.
Titre
Doodsbang
Auteur
Norah McClintock
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Scared to death
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2004
178 p.
ISBN
90-448-0223-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In elk verhaal pakt de auteur uit met een stevige dosis spanning, de titel gaaft dat al meteen aan. Net als in vorige verhalen is de pientere Chloë, stiefdochter van politiecommissaris Levesque, de ikverteller. Het beginfragment brengt de spanning al direct op gang: Tessa, een klasgenote op wie Chloë het niet zo begrepen heeft, komt angstig bij haar thuis aanbellen en informeert naar Levesque. Chloë scheept haar wat af en vraagt geen verdere uitleg. Een paar dagen later wordt een vermoorde Tessa gevonden. En dan begint, zoals altijd, de zoektocht van de politie naar de dader, maar ook Chloë's persoonlijke speurtocht naar het wie en het waarom. Aanvaardbare verdenkingen komen er vlug, maar Chloë lost het grootste raadsel op, na zelf ook door de dader helemaal in het nauw gedreven te worden. Die dader blijkt een vriend van de tweelingbroer van de vermoorde Tessa te zijn. Hij was bang dat zij de jongens bij de politie wilde verklikken omdat ze met te gevaarlijke praktijken bezig waren en…Lire la suite
Het stadje East Hastings wordt opgeschrikt door de moord op een schoolmeisje. Medeleerlinge Chloe, stiefdochter van de plaatstelijke commissaris, komt via schoolgenoten allengs heel wat aan de weet. Te veel; zij dreigt in handen van de daders te vallen. M.b.v. vertrouwde ingrediënten (kleine gemeenschap, voldoende mensen met een motief om een aardig rijtje verdachten te formeren, verrassende ontknoping) ontrolt zich een vakkundig georganiseerde en redelijk spannende geschiedenis. Chloe, er niet op uit de speurneus uit te hangen, doet haar ontdekkingen als het ware ondanks zichzelf. Jammer dat de persoonlijke omstandigheden van Chloe eigenlijk maar weinig aandacht krijgen. De schrijfster schreef eerder al vijf thrillers, waarvan enkele dezelfde hoofdpersoon hebben. Vanaf ca. 14 jaar.

Doodsbang

Wanneer Tessa angstig voor Chloe's deur staat, heeft Chloe niet het minste vermoeden dat Tessa de volgende dag vermoord zal teruggevonden worden. Chloe begint zich vragen te stellen in verband met Tessa. Waarom keek ze zo angstig en waarom was ze ontgoocheld dat Chloe's stiefvader, Levesque, die politiecommisaris is, niet thuis was? Chloe had geen nauwe band met Tessa maar ze begint zich toch af te vragen of er toch geen verband bestaat tussen Tessa's angst en de rivaliteit tussen haar vrienden. De verdachtmakingen stapelen zich op en haar stiefvader wil geen woord lossen over de zaak, terwijl Chloe zelf veel stukjes van de puzzel lijkt terug te vinden. Ze gaat zo ver dat ze haar eigen leven op het spel zet. Met deze spannende jeugdthriller schrijft Norah McClintock haar zesde boek. Haar stijl is zo beeldend dat je de sneeuw voelt vallen en dat je het gevoel hebt zelf achtervolgd te worden. De schrijfster, vijfvoudige winnares van de Arthur Ellis prijs, zet de lezer meermaals op het v…Lire la suite

À propos de Norah McClintock

Norah McClintock, née à Montréal le 11 mars 1952 et morte le 7 février 2017, est une écrivaine canadienne.

Biographie

Norah McClintock partage son temps entre son travail d'éditrice du journal d'un organisme de bienfaisance et ses activités familiales. Elle est diplômée de l'Université McGill, à Montréal. Elle était membre de l'association; «the Canadian Society of Children's Authors»

Elle a reçu le prix Arthur-Ellis du meilleur roman policier pour la jeunesse trois fois grâce à ces livres originellement créés en anglais : Fausse identité, Crime à Haverstock ainsi que Cadavres au sous-sol en 1985.

Vie privée

Norah McClintock habitait à To…En lire plus sur Wikipedia