Easy reading
Anglais

Masked

Norah McClintock (auteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Een jongen zit als mysteryguest in een snackbar. De zaak wordt overvallen door een jongen met een bivakmuts. Gaat het hem om geld of om de dochter van de eigenaar? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Sujet
Gijzelingen
Titre
Masked
Auteur
Norah McClintock
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
Victoria: Orca, 2010
108 p.
ISBN
9781554693641 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible 0 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als Daniel, een middelbare scholier met een bijbaantje als mysteryguest, een bezoek brengt aan een snackbar, wordt de zaak overvallen door een jongeman met een bivakmuts en een geweer. Alleen de eigenaar Mr. Mirelli is aanwezig en zijn dochter Rosie, die iets voor haar vader op moest zoeken. Boven wacht haar vriendje met wie ze weg wil lopen. Kort verhaal, afwisselend verteld door Daniel, Rosie en de gemaskerde. Voor hen alledrie geldt dat niets gebeurt, zoals werd gepland. De overvaller wordt al snel herkend als Leon, een medescholier, dol op Rosie, die er van overtuigd is dat ze door haar vader wordt mishandeld en ook dat hij de vader van haar baby is. Zijn foute inschatting van de werkelijkheid werd gekleurd door zijn eigen thuissituatie. Daniel is degene die Leon aan zijn schoenen herkent en de analyserende toeschouwersrol speelt. Deel in de reeks 'Orca Soundings'*, verhalen in korte zinnen en eenvoudige woorden, met herkenbare thema's voor tieners. Spannend, goed opgebouwd psycho…Lire la suite

À propos de Norah McClintock

Norah McClintock, née à Montréal le 11 mars 1952 et morte le 7 février 2017, est une écrivaine canadienne.

Biographie

Norah McClintock partage son temps entre son travail d'éditrice du journal d'un organisme de bienfaisance et ses activités familiales. Elle est diplômée de l'Université McGill, à Montréal. Elle était membre de l'association; «the Canadian Society of Children's Authors»

Elle a reçu le prix Arthur-Ellis du meilleur roman policier pour la jeunesse trois fois grâce à ces livres originellement créés en anglais : Fausse identité, Crime à Haverstock ainsi que Cadavres au sous-sol en 1985.

Vie privée

Norah McClintock habitait à To…En lire plus sur Wikipedia