Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Weggemaaid

Norah McClintock (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Sinds de plotselinge dood van zijn alleenstaande moeder woont de 15-jarige Mike bij zijn jonge oom Billy; hij beseft dat Billy meer weet over haar dood.
Titre
Weggemaaid
Auteur
Norah McClintock
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hit and run
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2005
214 p.
ISBN
90-448-0436-7

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nieuwe serie detectives van de Canadese auteur, die in het Nederlandse taalgebied bekend werd met haar 5-delige serie over de intelligente Cloe en haar stiefvader, politiechef Levesque. In deze nieuwe serie staan de 15-jarige Mike McGill en zijn geschiedenisleraar, de ex-politieagent Riel, centraal. Mike's alleenstaande moeder is een paar jaar geleden onder verdachte omstandigheden verongelukt. Mike woont sindsdien bij zijn jonge oom Billy, die weinig terechtbrengt van zijn opvoedende taak. Als ook Billy overlijdt, probeert Mike met hulp van Riel de waarheid boven tafel te krijgen. Een spannende detective met een zorgvuldig uitgewerkte plot. Voor Nederlandse lezers kan het Vlaams getinte karakter van de vertaling een hindernis vormen (Canadese agenten die aangeduid worden als ‘flikken’ bijvoorbeeld). Vanaf ca. 13 jaar.

Weggemaaid

Het is nu vijf jaar geleden dat Mikes moeder omkwam bij een aanrijding met vluchtmisdrijf. De dader is nog steeds niet gevonden. Mike woont nu bij zijn oom Billy. Billy is slechts tien jaar ouder dan Mike en heeft meer zin om te feesten dan om Mike op het rechte pad te houden. Billy bedoelt het allemaal wel goed, maar heeft al moeite genoeg met zichzelf. Gelukkig kan Mike wel rekenen op Riel, de nieuwe geschiedenisleraar, die in een vorig leven de politieagent was die het onderzoek leidde naar het ongeval waarbij Mikes moeder om het leven kwam. Vanuit onverwachte hoek duiken er plots een aantal elementen op die nieuw licht werpen op de dood van Mikes moeder. Samen met Riel gaat Mike op onderzoek uit. Ze stuiten op heel wat aanwijzingen die laten vermoeden dat het geen ongeluk was en maken slapende honden wakker. Gelukkig voor Mike komt Riel net op tijd, want anders had het ook voor hem slecht kunnen aflopen. ‘Weggemaaid’ is het pilootverhaal van een nieuwe reeks, met in de hoofdrollen…Lire la suite

À propos de Norah McClintock

Norah McClintock, née à Montréal le 11 mars 1952 et morte le 7 février 2017, est une écrivaine canadienne.

Biographie

Norah McClintock partage son temps entre son travail d'éditrice du journal d'un organisme de bienfaisance et ses activités familiales. Elle est diplômée de l'Université McGill, à Montréal. Elle était membre de l'association; «the Canadian Society of Children's Authors»

Elle a reçu le prix Arthur-Ellis du meilleur roman policier pour la jeunesse trois fois grâce à ces livres originellement créés en anglais : Fausse identité, Crime à Haverstock ainsi que Cadavres au sous-sol en 1985.

Vie privée

Norah McClintock habitait à To…En lire plus sur Wikipedia