Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De Glittergrot

Odo Hirsch (auteur), Tjalling Bos (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Darius Bell zoekt wanhopig naar een manier om de familie-eer te redden. Als dank voor een dienst die één van hun voorvaderen de stad ooit bewees, mogen de afstammelingen van de voorname Bell-familie op een groot landgoed wonen. Op één voorwaarde: de Bells moeten de stad elke 25 jaar een indrukwekkend cadeau geven, iets waar men nog jaren over na zal praten.
Sujet
Familie, Grotten
Titre
De Glittergrot
Auteur
Odo Hirsch
Traducteur
Tjalling Bos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Darius Bell and the glitter pool
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2011
175 p.
ISBN
9789025749477 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wat kun je doen als je 12 jaar bent en je ziet aankomen dat je vader er niet in zal slagen om, net als zijn voorvaderen elke 25 jaar, aan zijn verplichtingen te voldoen. Zul je moeten verhuizen? Darius kan dat niet laten gebeuren en zoekt steeds wanhopiger naar een oplossing. Als hij bij toeval een heel bijzondere, wonderschone ontdekking doet, lijkt het erop dat het landgoed en de familie-eer gered kunnen worden, maar is dat ook zo? Dit veelzijdige, boeiende verhaal speelt zich af in een romantische wereld die bijna tot het verleden lijkt te behoren. Verschillende thema's, zoals de normen en waarden van een aristocratische familie, de weerstand daartegen van een oudere broer, de ontwikkelingen in het gevoelsleven van Darius en het respect dat hij ten slotte afdwingt door zijn gevoeligheid en doorzettingsvermogen, maken het boek boeiend en interessant. In deze romantische wereld met ruimte voor vrijheid, avontuur en eigen initiatief, groeit de hoofdpersoon in zijn rol van redder van d…Lire la suite

De Glittergrot

Een 'glitterend' schitterend boek is dit. De familie Bell heeft lang geleden een huis en landgoed gekregen als dank voor een heldendaad van een overoverovergrootvader. Ze moeten er niets voor betalen, wel moeten ze elke generatie opnieuw een geschenk geven aan de stad.  Vader Bell is echter zo arm dat hij nergens geld voor heeft, laat staan voor een geschenk. Alles staat dus op het spel: het huis, de grond en vooral hun goede naam. 
Darius ziet hoe ongelukkig zijn vader wordt en zit er zelf ook heel hard mee in. Want als het niet lukt, zou hij het bos moeten afgeven waar hij zo graag in speelt. Het is in dat bos dat hij toevallig een grot ontdekt, een grot vol kristal en diamanten. Althans dat hoopt hij, want dan zouden ze geld genoeg hebben om het geschenk te betalen. Voor alle zekerheid haalt hij er een professor bij, die in de wolken is met de ontdekking, maar moet toegeven dat het niet om diamanten en goud gaat. 
Darius geeft niet op en bedenkt een nieuw plan om zijn v…Lire la suite