In een dorpje in Jutland rijdt een dronken vrachtwagenchauffeur een vrouw dood. Wanneer een Bosnische asielzoeker als schuldige wordt gezien, escaleert de zaak
Titre
Deliver us from evil / written and dir. by Ole Bornedal
Directeur
Ole Bornedal
Compositeur
Johan Liljedal Stefan Nilsson 1955-
Acteur
Lasse Rimmer Lene Nystrøm Fanny Bornedal
Titre uniforme
Fri os fra det onde
Langue
Danois
Éditeur
A Film, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
93 min.
Note
Deens gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777932506

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 18 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een thriller uit 2009 van de Deense regisseur Ole Bornedal, die bekend werd met zijn debuutfilm Nightwatch (1994). In een dorpje in Jutland rijdt een dronken vrachtwagenchauffeur een vrouw dood. Hij verwijdert alle sporen, waardoor een Bosnische asielzoeker als schuldige wordt aangewezen. Wanneer de broer van de chauffeur, een advocaat, de Bosniër in bescherming neemt, neemt de affaire dreigende vormen aan. Fritz de Jong (Parool 6-5-'10) vindt de film 'opzettelijk naargeestig' en ook 'schematisch uitgewerkt' en 'simplistisch'. Annet de Jong (Telegraaf 6-5-'10) ziet er meer in: '(...) Ole Bornedal bouwt de spanning op tot bijna onhoudbare proporties. De prachtige cinematografie, de bleke kleuren - alsof er een permanente aswolk boven het dorp hangt - en het goede acteerwerk maken van Deliver Us From Evil een perfecte sociale thriller, waarin zelfs ruimte is voor zwarte humor.' Er zijn geen extra's.

À propos de Ole Bornedal

Ole Bornedal est un réalisateur danois né le 26 mai 1959.

Biographie

Né à Noerresundby au Danemark le 26 mai 1959, Ole Bornedal réalise son premier long métrage Le Veilleur de nuit en 1994. Un remake, produit en Amérique, est réalisé par Bornedal en 1997 avec Ewan McGregor et Patricia Arquette dans les rôles principaux.

En 1997, il produit le film de Guillermo Del Toro Mimic. Il écrit et réalise Dina en 2003 avec Gérard Depardieu dans le rôle de Jacob.

Ole Bornedal vit à Copenhague.

Filmographie

  • 1994 : Le Veilleur de nuit (Nattevagten)
  • 1997 : Le Veilleur de nuit (Nightwatch)
  • 2003 : Dina (I Am Dina)
  • En lire plus sur Wikipedia