Livre
Néerlandais

De krijtjes staken

Oliver Jeffers (auteur), Oliver Jeffers (dessinateur), Koos Meinderts (traducteur)
Als Teun een tekening wil maken, ontdekt hij dat al zijn twaalf kleurkrijtjes hem een brief hebben geschreven. Grijs is uitgeput, wit voelt zich overbodig en oranje en geel maken ruzie over de kleur van de zon. Prentenboek met handgeschreven brieven en grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
De krijtjes staken
Auteur
Oliver Jeffers
Dessinateur
Oliver Jeffers
Traducteur
Koos Meinderts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The day the crayons quit
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2014
[34] p. + doosje met 8 waskrijtjes
ISBN
9789026136221 (hardback)
Placing suggestion
Kleuren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als Teun op een dag zijn krijtjes uit zijn tas wil halen, vindt hij een stapel brieven waar zijn naam op staat. Al zijn twaalf krijtjes hebben hem een brief geschreven. Paars Krijtje is boos omdat Teun nooit binnen de lijntjes blijft, Groen Krijtje maakt zich zorgen om Geel en Oranje Krijtje die ruzie maken wie de 'enige echte kleur van de zon' heeft. Zo heeft elk krijtje een goede reden om te staken. Maar Teun weet een perfecte oplossing om al zijn krijtjes te vriend te houden! Zeer fantasierijk prentenboek waarin op een luchtige manier ingewikkelde menselijke emoties aan de orde komen. De krijtjes zijn bijvoorbeeld jaloers, voelen zich overbelast of juist ondergewaardeerd. Op de linkerpagina’s staan de brieven. Ze zijn in onregelmatige schrijfletters geschreven in de kleur van het betreffende krijtje op allerlei soorten oud papier. Op de rechterpagina wordt de inhoud van de brief geïllustreerd, bv. met een olifant, neushoorn en nijlpaard als grijs krijtje klaagt omdat hij altijd zul…Lire la suite

De krijtjes staken

Dit boek is niet voor niets al maandenlang de nummer één van de New York Times-bestsellerlijst. Het is een superorigineel en grappig prentenboek over boze kleurkrijtjes die besluiten te gaan staken.
Toen Teun van de juf een mooie tekening mocht maken, wilde hij zijn krijtjes uit zijn tas halen, maar vond hij een hele stapel brieven. Elk krijtje schreef een klachtenbrief naar Teun. En we krijgen ze allemaal te zien en te lezen. Het rode krijtje is helemaal overspannen omdat hij zelfs in de kerstvakantie moet doorwerken, het paarse krijtje kan er echt niet tegen dat hij altijd buiten de lijntjes terechtkomt en het beige krijtje is het beu dat hij eeuwig tweede keus is. Het huidskleur krijtje durft zelfs niet uit zijn doosje te komen omdat hij helemaal bloot is! En zo gaat het maar door. Elk kleurtje heeft wel iets om ontevreden over te zijn. Op het einde van het boek probeert Teun al zijn krijtjes weer gelukkig te maken door een prachtige tekening te maken met een ietwat onconvent…Lire la suite

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur

  • How to catch a star, paru chez HarperCollins en 2004
    • Titre français : Comment attraper une étoile, Kaléidoscope, 2005
    En lire plus sur Wikipedia

Suggestions