Livre
Néerlandais

De nieuwe trui

Oliver Jeffers (auteur), Berd Ruttenberg (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De Hugo’s, grappige eivormige figuurtjes, zien er altijd allemaal hetzelfde uit. Ook denken ze hetzelfde en doen ze hetzelfde. Dat verandert ineens als Rupert een oranje trui breit en die vol trots draagt. Dat kan toch niet voor een Hugo? Prentenboek met humoristische kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Jezelf zijn
Titre
De nieuwe trui / [tekst en illustraties] Oliver Jeffers
Auteur
Oliver Jeffers
Traducteur
Berd Ruttenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The new jumper
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, © 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789089672865 (hardback)
Placing suggestion
Jezelf zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Hugo's, een volkje eivormige figuurtjes, zien er allemaal hetzelfde uit. Ook denken en doen ze hetzelfde. Dat verandert als een van hen, Rupert, een oranje trui breit. Dat anders zijn wordt niet gewaardeerd. Maar als ook Victor zo'n trui draagt, willen ze al gauw allemaal 'anders' zijn: in dezelfde trui! Origineel prentenboek met een hilarisch en humoristisch verhaal over erbij willen horen versus individualiteit. Het is prima om jezelf/anders te zijn. De grappige, in grijs potlood minimalistisch getekende figuurtjes hebben alleen kleur in de truien. Ze hebben weinig achtergrond. Er is slechts een kleine schaduw onder hen, en enkele gebruiksvoorwerpen om te laten zien waar ze mee bezig zijn. De meeste bladzijden hebben een witte ondergrond maar enkele zijn pastelkleurig zoals: roze, lila of geel. De bondige verhalende tekst is afgedrukt in een duidelijke schreefloze letter op wisselende plaatsen onder en/of tussen de afbeeldingen. Soms staat een 'geschreven' uitroep bij de figuurtj…Lire la suite

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur

Suggestions