Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De ongelooflijk bijzondere boekeneter

Oliver Jeffers (auteur)

De ongelooflijk bijzondere boekeneter

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Harry vindt boeken letterlijk om op te eten. Hoe meer boeken hij eet, hoe meer hij weet. Hij wordt misselijk wanneer hij te veel boeken heeft gegeten. Prentenboek met paginagrote collages in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Boeken, Slim zijn
Titre
De ongelooflijk bijzondere boekeneter
Auteur
Oliver Jeffers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The incredible book eating boy
Éditeur
Amsterdam: Pimento, 2009
[32] p. : ill.
ISBN
9789049923457
Placing suggestion
Media (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De lay-out van dit bijzondere prentenboek verraadt het al; dit is een van die zeldzame prentenboeken die het (jonge) publiek blijven uitdagen en verrassen. De schutbladeren, mét tandafdrukken en de waarschuwing 'Eet dit boek niet op a.u.b.' zetten de toon voor het verdere verloop. Niet toevallig verscheen Oliver Jeffers boek (illustrator van de Wereldboekendag in 2007) bij uitgeverij Pimento, dat met de kwaliteitsvolle adolescentenromans van o.a. Meg Rosoff, Gemma Malley en Linzi Glass een patent lijkt te hebben op grens- en leeftijdsoverschrijdende boeken.
De lay-out ademt de sfeer van boeken en lezen uit, en als lezer ervaar je dan ook een complete immersie in de wereld van het boek, in woord én beeld. De illustraties en tekst vormen een perfecte symbiose: wie leest dat hoofdpersonage Harry van boeken houdt, ziet hem tegelijkertijd tevreden aan een boekje knabbelen. En als blijkt dat rode boeken zijn absolute voorkeur genieten, tonen de illustraties hoe Harry met smaak 'Mao's rod…Lire la suite
Harry vindt boeken letterlijk om op te eten. Hij begint met een hapje van een woordje en al snel eet hij virtuoos in één hap een boek op. Zo verslindt hij woordenboeken, atlassen en moppenboeken. Hoe meer hij eet, hoe meer hij weet. De inhoud van het boek gaat rechtstreeks naar zijn hersenen. In zijn drift om de slimste mens ter wereld te worden overeet hij zich, wordt misselijk en alles raakt ontregeld. Dan trekt een half opgegeten boek op de grond zijn aandacht en begint Harry te lezen. Een kolderiek, hilarisch verhaal in een prachtig ruim formaat, goed verzorgd prentenboek met collageachtige bladzijden vol details en grapjes in verschillende technieken. De tekst in harkerige schrijfmachineletter en het beeld versterken elkaar. Op de achterzijde van dit originele kunstwerkje staat de waarschuwing om het boek niet op te eten. Er is echter al een hap uit genomen! Veel lees- en kijkplezier. Voor een ruime leeftijdsgroep vanaf ca. 5 jaar.

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur

  • How to catch a star, paru chez HarperCollins en 2004
    • Titre français : Comment attraper une étoile, Kaléidoscope, 2005
    En lire plus sur Wikipedia