Livre
Néerlandais

Een wereld van verhalen

Oliver Jeffers (auteur), Sam Winston (dessinateur), Berd Ruttenberg (traducteur)
Een meisje, een boekenkind, zeilt door een zee van woorden naar een jongetje en nodigt hem uit voor een fantastisch avontuur. Ze beklimmen samen ‘bergen van verbeelding’ en ‘slapen in wolken vol liedjes’. Prentenboek met kleurenillustraties in gemengde techniek rond boeken en teksten. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Een wereld van verhalen
Auteur
Oliver Jeffers
Dessinateur
Sam Winston
Traducteur
Berd Ruttenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A child of books
Éditeur
Hoorn: Hoogland & Van Klaveren, © 2016
[36] p. : ill.
ISBN
9789089672209 (hardback)
Placing suggestion
Media (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een meisje – dat zichzelf een boekenkind noemt – nodigt een jongetje uit om mee op een fantastisch avontuur te gaan. Ze wijst hem de weg en daarna beklimmen ze samen ‘bergen van verbeelding’ en ‘ontdekken schatten in de duisternis’. Oliver Jeffers, bekend van ‘De krijtjes staken’ en ‘De ongelooflijk bijzondere boekeneter’, heeft voor dit prentenboek de tekst geschreven en de illustraties getekend; Sam Winston heeft de typografische landschappen gemaakt. Wat een prachtig boek levert hun samenwerking op. Het verhaal begint met een blanco kladblokblaadje, een kroontjespen en een inktpot: het verhaal kan nog alle kanten op. Het blaadje is daarna het zeil op het vlot van het meisje. Jeffers gebruikt de landschappen als metafoor voor de kracht en oneindige mogelijkheden van verhalen. De golven van de zee, de bergtoppen en grotten bestaan uit titels van toepasselijke teksten uit bekende kinderboeken en slaapliedjes; de bomen van het sprookjesbos zijn gemaakt van boeken. In de prenten die eer…Lire la suite

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur

Suggestions