Livre
Néerlandais

Gevonden

Oliver Jeffers (auteur), Mirjam Hoekstra (traducteur)
Op een dag staat bij een jongetje een pingui͏̈n voor de deur. Hij kijkt verdrietig en niemand weet waar hij vandaan komt. Als het jongetje ontdekt dat pingui͏̈ns op de Zuidpool wonen, besluit hij hem naar huis te brengen. Maar was de pingui͏̈n wel verdwaald? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Gevonden / tekst en illustraties Oliver Jeffers
Auteur
Oliver Jeffers
Traducteur
Mirjam Hoekstra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lost and found
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789026156489 (hardback)
Placing suggestion
Vriendschap (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op een dag staat er plotseling een pinguïn voor de deur bij een jongen. De pinguïn is verdrietig en de jongen denkt dat hij verdwaald is. Hij gaat naar het bureau voor gevonden voorworpen, maar daar is niets bekend over een vermiste pinguïn. Hij informeert bij veel dieren, maar niemand weet waar de pinguïn vandaan komt. In een boek leest hij dat pinguïns op de Zuidpool leven en dan begint een avontuurlijke reis om pinguïn thuis te brengen. Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties die voor een belangrijk deel het verhaal vertellen. Vriendschap en eenzaamheid zijn twee belangrijke thema’s die goed uitgewerkt worden. De tekst is eenvoudig, maar ondersteunt de illustraties uitstekend en laat zich goed voorlezen. Tekst en beeld sluiten naadloos op elkaar aan. De dynamische illustraties, zeker als het stormt op zee, vaak vanuit een verrassend perspectief, laten op kunstzinnige wijze een jongetje zien met een groot hoofd (en een muts) zonder nek en onder het lichaam slechts twee str…Lire la suite

Gevonden

Oliver Jeffers heeft al heel wat pareltjes op zijn palmares zoals de reeks over De Krijtjes, Een wereld van Verhalen, Vast en Het hart in de fles. Hij maakt vaak eenvoudige verhalen over gevoelens. Maar het is niet omdat ze eenvoudig zijn, dat ze niet heel sterk in elkaar zitten. En dat is bij Gevonden opnieuw het geval. De tekst is meestal beperkt tot 1 zin per blad, heel af en toe zijn het er twee. De combinatie van tekst en illustraties geven een verhaal dat overgoten is met emoties.Een jongen vindt een pinguïn voor zijn deur. Hij wil de verdwaalde pinguïn terug thuis brengen, maar waar wonen pinguïns, en hoe breng je die dan naar huis? Wanneer de jongen uiteindelijk na de reis alleen naar huis vertrekt, beseft hij al snel zijn fout. Want misschien was de pinguïn helemaal niet verdwaald, maar wilde hij gewoon gevonden worden.Deze hardcover, net wat groter dan standaardformaat, is een mooie aanwins…Lire la suite

À propos de Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, né en 1977 à Port Hedland (Australie), est un artiste britannique, originaire d'Irlande du Nord. Il est l'auteur et illustrateur de plusieurs ouvrages de littérature jeunesse.

Biographie

Oliver Jeffers est diplômé en communication visuelle de l'Université d'Ulster, en Irlande du Nord.

Il a obtenu plusieurs prix, et par deux fois l'Irish Children's Book des Irish Book Awards, en 2007 et 2012.

En 2017, il est lauréat du prestigieux Prix Fiction de la Foire internationale du livre jeunesse de Bologne, pour l'ouvrage A Child of Books (L'Enfant des livres) qu'il a réalisé avec Sam Winston.

Œuvre

Auteur et illustrateur